Antena 3 CNN Sport Fotbal intern Steaua îşi caută căpitan. Va fi el Ghionea?

Steaua îşi caută căpitan. Va fi el Ghionea?

Steaua îşi caută căpitan. Va fi el Ghionea?
Sursa foto: Sorin Ghionea si Banel Nicolita
15 Ian 2009   •   09:18

Cu transferul căpitanului Mirel Rădoi la Al-Hilal deja iminent, echipa lui Lăcătuş trebuie să îşi găsească repede un nou lider. Antrenorul Marius Lăcătuş a convocat deja "sfatul bătrânilor" de la echipă, adică cei mai vechi şi respectaţi jucători, pentru a stabili cine va purta pe viitor banderola. Favorit pare, în acest moment, fundaşul Sorin Ghionea.
Sarcina nu va fi deloc una uşoară pentru stelişti, Rădoi fiind unic în lotul actual din mai multe puncte de vedere. El este cel mai vechi jucător de la Steaua, mai vechi decât oricare alt coleg cu cel puţin patru ani. În acelaşi timp, el era vocea din vestiar pe care nimeni nu putea să o conteste, având şi susţinerea patronului. Şi, nu în ultimul rând, Rădoi a fost ridicat la statutul de erou în ultimii ani de către fanii echipei, fiind, şi în acest caz, singurul jucător care se bucură de aşa "răsfăţ".
"Gigi, ştii care e singura problemă de care mă tem? Nu cumva să se rupă vestiarul! Rădoi era liderul autoritar şi mi-e frică să nu vrea acum unul sau altul să devină ce a fost Mirel şi situaţia să scape de sub control". Aceasta a fost prima reacţie a antrenorului Stelei într-o discuţie cu patronul Gigi Becali, afirmă gsp.ro.
Lăcătuş a sesizat, astfel, imediat problema şi a început să se teamă că, după plecarea lui Mirel Rădoi la echipa lui Olăroiu, vestiarul Stelei s-ar putea rupe din cauza pretenţiilor multor jucători de a purta banderola de căpitan. Soluţia "Fiarei" a fost una simplă, el convocând cei mai vechi şi mai respectaţi jucători din lot la o discuţie chiar acolo, în cantonamentul din Spania. Cei care au luat parte la "negocieri" au fost Ghionea, Goian, Petre Marin, Ogăraru şi Ovidiu Petre, toţi fotbalişti cu ştate vechi în Ghencea. În urma acestor discuţii, Sorin Ghionea are cele mai mare şanse de a fi noul lider de la Steaua.
Aşa cum se arată în sursa numită, Ghionea este cel mai puternic caracter din vestiarul Stelei după Mirel Rădoi. Chiar şi când actualul număr 6 din Ghencea era încă pe teren sau în vestiar, Ghionea lua cuvântul cu autoritate şi se făcea ascultat de către colegi. De asemenea, el este a doua opţiune în ierarhia căpitanilor la Steaua, după plecare lui Nicolae Dică la Catania în vară. Venit la echipă în mai 2004, fundaşul are şi avantajul simbolic de a fi cel mai vechi membru al lotului după plecarea lui Rădoi la echipa arabă.
Marea problemă care atârnă de numele lui Ghionea este, însă, patronul Stelei, Gigi Becali. Acesta nu-l are la inimă pe jucător, deoarece el şi-a apărat colegii în faţa patronului în mai multe rânduri, deranjându-l. Dar, în primul rând, Ghionea este finul lui MM Stoica. Fostul manager general al clubului a devenit după plecarea sa de la Steaua "persona non grata", fiind greu pentru patron să accepte un căpitan care este un apropiat al acestuia.
"Mihai Stoica este naşul meu şi voi vorbi cu el de cîte ori voi considera necesar. Aşa cred eu că e normal, nu trebuie să dau socoteală nimănui pentru acest lucru", a declarat cu tărie Sorin Ghionea la un moment dat, prevestind parcă problemele ce ar putea apărea dacă va deveni căpitanul Stelei.
Ghionea a jucat primele meciuri pentru Steaua în sezonul 2002-2003, dar a plecat, apoi, pentru un an la Oţelul Galaţi, de unde s-a întors în 2004. Din acel moment, el s-a impus în primul 11 al Stelei, unde a fost de fiecare dată când nu a fost accidentat.
Foto: www.daylife.com
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Mirel Radoi Marius Lacatus
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close