Antena 3 CNN Sport Fotbal intern Steaua nu poate fi retrogradată, spune regulamentul

Steaua nu poate fi retrogradată, spune regulamentul

Steaua nu poate fi retrogradată, spune regulamentul
24 Dec 2008   •   11:29

Echipa din Ghencea primeşte şi veşti bune, după ce suporterii stelişti au stat cu gândul că echipa lor ar putea retrograda în urma scandatului ?Valiza?. Motivul este unul simplu şi logic din punct de vedere juridic. Regulamentul actual aprobat de Adunarea Generală a FRF stabileşte clar că faptele petrecute în timp ce era în vigoare vechiul regulament vor fi judecate tot după acesta. După cum doar legea mai favorabilă se poate aplica retroactiv, pedeapsa nu poate fi decât o depunctare între 6 şi 9 puncte.
Dacă noul regulament, adus în discuţie de Ionuţ Lupescu, prevede, într-adevăr, retrogradarea în Liga 2 pentru echipa în culpă, vechiul regulament nu cerea decât amendă, suspendare pentru persoana care a săvârşit neregulile şi depunctarea echipei cu 6-9 puncte în clasament. Singura situaţie în care s-ar fi putut judeca după noul regulament ar fi fost dacă sancţiunile prevăzute de acesta ar fi fost mai puţin dure. Ele, în schimb, sunt mult mai dure, iar regulametul după care se va judeca va fi exclusive cel vechi, spune gsp.ro.
Reacţiile federalilor fuseseră de o natură alarmist, directorul general al FRF, Ionuţ Lupescu, şi vicepreşedintele FRF, Dumitru Dragomir, declarând că Steaua, probabil, va retrograde şi că situaţia este extreme de gravă. Situaţia este, totuşi, cu totul alta, neexistând posiblitatea ca gruparea militară să fie retrogradată. În cel mai rău caz, ?roş-albaştrii? vor pierde 9 din cele 29 de puncte pe care le au în acest moment. Decizia ar trimite-o, deci, pe Steaua, la 20 de puncte, ceea ce ar echivala cu locul 14 în clasament, între Pandurii şi Farul.
Mai rămâne, însă, riscul ca Steaua să fie exclusă din cupele europene, dacă se va decide că formaţia a participat la jocuri murdare.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: FC Steaua regulament retrogradare
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close