Antena 3 CNN Sport Fotbal intern Steaua pierde şi returul cu Twente şi părăseşte Europa League

Steaua pierde şi returul cu Twente şi părăseşte Europa League

Steaua pierde şi returul cu Twente şi părăseşte Europa League
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
de M.T.    |    23 Feb 2012   •   22:19

Steaua a fost eliminată în 16-imile de finală ale Europa League, după ce a pierdut şi meciul retur cu Twente Enschede, cu acelaşi scor ca la Bucureşti, 0-1, în urma unei gafe uriaşe a portarului Ciprian Tătăruşanu.

 
Faţă de partida de săptămâna trecută de pe Naţional Arena, Ilie Stan a făcut trei schimbări în formula de start, Martinovic, Latovlevici şi Bourceanu regăsindu-se printre titulari. Sistemul 4-4-2 cu care roş-albaştrii au început întâlnirea a permis un mai bun echilibru defensiv, dar a limitat variantele pentru atac, Steaua fiind nevoită să înscrie pentru a spera să întoarcă înfrângerea din tur. În aceste condiţii, singurul moment periculos la poarta lui Mihailov a venit în minutul 8, când Tănase a tras pe lângă de la marginea careului.
 
Faza care a decis meciul şi calificarea a avut loc în minutul 28. Latovlevici a pasat către Tătăruşanu, însă goalkeeperul Stelei a alunecat şi i-a permis lui De Jong să recupereze şi să-i paseze în mijlocul careului lui Chadli, mijlocaşul gazdelor înscriind în poarta goală. Acelaşi Chadli putea dubla avantajul olandezilor, dacă nu ar fi fost oprit eronat pentru offside din situaţie de unu contra unu cu Tătăruşanu.
 
La pauză, Ilie Stan l-a înlocuit pe Prepeliţă cu Florin Costea, dar mutarea ofensivă a tehnicianului roş-albaştrilor i-a expus pe stelişti în apărare, Tătăruşanu revanşându-se oarecum pentru gafa din prima repriză prin două intervenţii providenţiale în faţa lui Janssen şi De Jong, acesta din urmă irosind o altă oportunitate importantă când a trimis peste din interiorul careului. În tot acest timp, Steaua a avut doar două şuturi, unul anemic al lui Rusescu, reţinut lejer de Mihailov, şi un altul al lui Florin Costea, care a trimis în peluză. 
 
Pe final, Steaua a dat senzaţia că poate obţine măcar un rezultat de egalitate, la ocaziile lui Florin Costea şi, mai ales Nikolic, care nu a reuşit să profite de pasa superbă a lui Tănase şi a tras în Mihailov din interiorul careului. Ultima fază a meciului l-a avut ca protagonist pe suedezul Bajrami, care s-a distrat cu Gerlado Alves şi Bourceanu, dar a trimis în plasa laterală, din unghi.
 
Twente: Mihailov - Cornelisse, Wisgerhof, Douglas, Rosales - Janssen (Bengtsson 80), Brama, Fer - Chadli, De Jong (Plet 90), Ola John (Bajrami 54)
 
Steaua: Tătăruşanu - Martinovic, Chiricheş, Geraldo, Latovlevici - Prepeliţă (Fl. Costea 46), Bourceanu, Brandan (M. Costea 75), Cr. Tănase - Tatu (Nikolic 62), Rusescu


×
Subiecte în articol: steaua europa league Ciprian Tatarusanu
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close