Antena 3 CNN Sport Fotbal intern Steaua - Rapid 1-0: Bourceanu aduce victoria roş-albaştrilor în prelungiri

Steaua - Rapid 1-0: Bourceanu aduce victoria roş-albaştrilor în prelungiri

Steaua - Rapid 1-0: Bourceanu aduce victoria roş-albaştrilor în prelungiri
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.T.    |    24 Sep 2012   •   22:58

Alexandru Bourceanu a marcat în prelungiri, iar Steaua a câştigat cu 1-0 în faţa Rapidului, în primul derby bucureştean al sezonului, punând astfel capăt unui deceniu fără victorie pe teren propriu împotriva giuleştenilor.

Partida de pe Arena Naţională din Bucureşti s-a jucat într-un singur sens, spre poarta echipei lui Ioan Ovidiu Sabău, care şi-a propus în puţine momente să atace, mulţumindu-se să încerce să păstreze rezultatul de egalitate şi având şi noroc în câteva situaţii, aşa cum s-a întâmplat la cele două bare ale steliştilor din partea a doua.

Steaua a luat jocul pe cont propriu încă din debutul întâlnirii, iar Chipciu, probabil cel mai bun jucător de pe teren, a deschis seria ratărilor la poarta lui Pecanha cu un şut pe lângă, după o pasă primită de la Tănase.

Singura replică a oaspeţilor a venit în minutul 21, atunci când Teixeira a pătruns uşor pe lângă Szukala, însă Tătăruşanu a închis foarte bine unghiul şi l-a blocat pe mijlocaşul rapidist. Apoi, meciul a devenit un monolog roş-albastru, cu Rusescu, de două ori, şi Adi Rocha, scăpat singur cu Pecanha, ratând deschiderea scorului înainte de pauză.

Aspectul jocului nu s-a schimbat nici în partea a doua, cu Steaua căutând golul şi dominând clar ostilităţile, în timp ce Rapid s-a aşezat cu întreaga echipă în propria jumătate, în tentativa de a-şi ţine adversara departe de careul lui  Pecanha.

O tactică riscantă, în condiţiile în care fundaşii rapidişti s-au întrecut în greşeli care i-au lăsat pe atacanţii stelişti în situaţii favorabile, situaţii de care nu au reuşit să profite Chipciu, de două ori, o dată a trimis în bară, sau Rusescu. Nici tentativele de a trage de la distanţă nu au fost cu mai mult noroc pentru gazde, Bourceanu şutând peste de la aproximativ 20 de metri.

Părea să fie unul din acele meciuri în care mingea nu vrea să intre în poartă, mai ales după ce Chipciu a tras în bară din lovitură liberă în al treilea minut de prelungire. Dar tot şeptarul roş-albaştrilor a creat faza din minutul 95, când a centrat inteligent pentru Bourceanu, iar căpitanul echipei lui Laurenţiu Reghecampf a înscris golul unei victorii logice şi meritate, care o menţine pe Steaua pe primul loc al Ligii I.

Steaua: Tătăruşanu - Georgievski, Szukala, Chiricheş, Latovlevici - Bourceanu, Pintilii  - Chipciu, Rusescu (Nikolic 71), Cr. Tănase (Bălan 76) - Adi Rocha (A. Popa 46)

Rapid: Pecanha - N. Grigore (Burcă 59), Oros, Glauber, Milisavljevic - Teixeira, Codrea, Herea (Roman 74) - Pancu, Surdu - Bilaşco (Goga 51)

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close