Antena 3 CNN Sport Fotbal intern Steaua s-a calificat în optimile Europa League, după ce a învins Ajax la penalty-uri

Steaua s-a calificat în optimile Europa League, după ce a învins Ajax la penalty-uri

Steaua s-a calificat în optimile Europa League, după ce a învins Ajax la penalty-uri
22 Feb 2013   •   00:54

Steaua București a dovedit încă o dată că este specialista României când vine vorba de meciurile europene și s-a calificat în optimile de finală ale Europa League, după ce a învins Ajax Amsterdam la penalty-uri.

Deși mulți o considerau deja eliminată, Steaua a reușit să întoarcă rezultatul de pe Amsterdam Arena (0-2) și să trimită meciul în prelungiri. Iasmin Latovlevici a deschis scorul în minutul 38, iar Vlad Chiricheş l-a majorat cu un şut fantastic la vinclu de la 25 de metri, în minutul 76. 

După cele două reprize de prelungiri, scorul a rămas tot 2-0 în favoarea Stelei (2-2 la general). La penalty-uri Tătărușanu a apărat șutul lui Lasse Schone, iar Niklas Moisander a trimis peste poartă, în timp ce Raul Rusescu, Stefan Nikolic, Lucian Filip și Iasmin Latovlevici au executat cu siguranță pentru Steaua și au adus o calificare meritată.

În turul următor, Steaua va întâlni campioana en-titre a Europei, Chelsea Londra, care s-a chinuit pe teren propriu cu Sparta Praga. Britanicii au egalat, 1-1, în minutul 90, prin Eden Hazard și s-au calificat grație victoriei cu 1-0 din deplasare. Meciurile Stelei contra lui Chelsea se vor disputa pe 7 și 14 martie.

La finalul partidei, Mihai Neșu i-a felicitat prin intermediul paginii de Facebook a Fundației pe stelșiti și le-a mulțumit pentru sprijin. Fotbaliștii lui Laurențiu Reghecampf au evoluat cu numele Fundației Mihai Neșu pe tricouri. ”Felicitări Steaua București!!! Și mulțumesc pentru că ați sprijinit din nou Fundația Mihai Neșu”, a scris Mihai Neșu, care a încheiat cu un mesaj și pentru Latovlevici, marcatorul primului gol și al penalty-ului decisiv: ”Lato, ești EROUL meu!!!!”.





În cealaltă partidă care a avut o protagonistă din România, CFR Cluj a fost surclasată cu 0-3 de Inter Milano, care cu scorul general de 5-0 s-a calificat de asemenea în optimi, unde va întâlni pe Tottenham Hotspur.

Alte rezultate (echipele subliniate s-au calificat mai departe)
 Rubin Kazan 0 - 1 Atletico Madrid
 Dnipro D'petrovsk 1 - 1 Basel
 Lazio 2 - 0 Monchengladbach
 Lyon 1 - 1 Tottenham H.
 Metalist Kharkiv 0 - 1 Newcastle U.
 Racing Genk 0 - 2 Stuttgart
 Benfica 2 - 1 Bayer Leverkusen
 Bordeaux 1 - 0 Dinamo Kiev
 Chelsea 1 - 1 Sparta Prague
 Fenerbahce 1 - 0 BATE Borisov
 Hannover 1 - 1 Anji Makhachkala
 Liverpool 3 - 1 Zenit St. Petersburg
 Olympiakos Pireu 0 - 1 Levante
 Viktoria Plzen 2 - 0 Napoli

Programul optimilor:
Viktoria Plzeň - Fenerbahçe 
Benfica - Bordeaux 
Anzhi Makhachkala - Newcastle United 
Stuttgart - Lazio 
Tottenham Hotspur - Internazionale Milano
Levante - Rubin Kazan 
Basel - Zenit St. Petersburg 
Steaua București - Chelsea

×
Parteneri
Marele Premiu al Chinei | Tabloul complet al calificărilor
x close