Antena 3 CNN Sport Fotbal intern Steaua şi Dinamo, amendate şi lăsate fără galerii două meciuri, din cauza incidentelor de la semifinala din Cupa României

Steaua şi Dinamo, amendate şi lăsate fără galerii două meciuri, din cauza incidentelor de la semifinala din Cupa României

Steaua şi Dinamo, amendate şi lăsate fără galerii două meciuri, din cauza incidentelor de la semifinala din Cupa României
de M.T.    |    03 Apr 2014   •   13:08

Comisia de Disciplină a Federaţiei Române de Fotbal a amendat cluburile Steaua şi Dinamo şi a interzis accesul pe stadion al galeriilor celor două echipe pentru două meciuri, ca urmarea  incidentelor de la prima manşă a semifinalelor Cupei României.

Clubul Steaua a primit o amendă de 45.000 de lei şi a fost sancţionat „cu măsura programării jocurilor fără spectatori pentru 2 (două) jocuri, prin interzicerea ocupării sectoarelor nr. 9, 10, 11, 32, 33, 34, în cazul în care jocurile se dispută pe stadionul Steaua, şi a sectoarelor nr. 102, 103, 104, 105, 106 şi 107, în cazul disputării jocurilor pe Arena Naţională”, se arată într-un comunicat al FRF.

În acelaşi timp, clubul Dinamo a primit o amendă de 40.000 de lei şi va disputa două meciuri fără spectatori în sectoarele 9-15, în cazul în care acestea se dispută pe stadionul Dinamo, şi în sectoarele 109-319-320, 321-322 şi 380, în cazul în care jocurile se vor disputa pe Arena Naţională.

În cadrul aceleiaşi şedinţe a Comisiei de Disciplină, s-a luat act de decizia de retragere din toate competiţiile a echipelor FC Universitatea Craiova.

„În temeiul art. 19.3 din ROAF, în urma adresei nr. 1008/28.03.2014 a Fotbal Club U. Craiova, Comisia a constatat retragerea tuturor echipelor Fotbal Club U Craiova din competiţiile organizate de Federaţia Română de Fotbal, ediţia 2013-2014”, se precizează în comunicatul federaţiei.

Decizia fusese anunţată de finanţatorul Adrian Mititelu, care a motivat măsura prin lipsa terenurilor de antrenament şi „hăitutuirea” echipei sale de către autorităţile locale.

„Nu credeam că vom ajunge aici, dar din cauza situaţiei foarte grele cu care ne confruntăm de opt luni nu mai putem duce competiţia. Nu pot să îmi mai desfăşor activitatea cu o echipă hăituită în permanenţă de acest grup de la Primărie şi care se antrenează pe nişte terenuri preistorice. Nu vrem să ne batem joc de brandul Universitatea Craiova, să se bucure adversarii noştri că ne bat la scor şi că ne umilesc”, a spus Mititelu, într-o conferinţă de presă.

×
Subiecte în articol: steaua Dinamo amenda sanctiuni
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close