Antena 3 CNN Sport Fotbal intern Steaua şi FC Vaslui obţin biletele de Europa. Craiova afară, Rapidul dă în bară calificarea în minutul 90 (VIDEO)

Steaua şi FC Vaslui obţin biletele de Europa. Craiova afară, Rapidul dă în bară calificarea în minutul 90 (VIDEO)

Steaua şi FC Vaslui obţin biletele de Europa. Craiova afară, Rapidul dă în bară calificarea în minutul 90 (VIDEO)
Sursa foto: bogdan stancu
10 Iun 2009   •   23:03

Într-o etapă la finalul căreia Unirea Urziceni a obţinut dreptul de a sărbători titlul de campioană, Steaua şi FC Vaslui şi-au făcut şi ele cadou calificarea în preliminariile Europa League. Steaua nu a reuşit un rezultat bun la Urziceni, dar a fost ajutată de egalul Rapidului cu Poli Iaşi, scor 2-2, în timp ce FC Vaslui a reuşit o victorie chiar stadionul "U" Craiova plin de olteni înfierbântaţi cu 1-0 şi i-a închis gura patronului "juveţilor", Adrian Mititelu.
Steaua avea nevoie de o victorie pentru a fi sigură de locul al şaselea în clasament, ultimul care asigura accesul în Europa League. Şi Bogdan Stancu a deschis scorul pentru Steaua la Urziceni imediat după pauză, dar Rusescu a readus repede egalarea pentru echipa lui Dan Petrescu. Steliştii stăteau destul de relaxaţi, însă, deoarece nici un rezultat din partida "U" Craiova - FC Vaslui nu îi putea face rău, iar Poli Iaşi a şocat pe toată lumea şi a înscris două goluri Rapidului în prima repriză, chiar în Giuleşte. "Feroviarii" au egalat, însă, iar în ultima jumătate de oră de joc orice gol primit de Steaua sau înscris de Rapid ar fi lăsat echipa lui Gigi Becali acasă în favoarea celei a lui Copos.
Gol Steaua, 1-0. Bogdan Stancu înscrie

Steaua egalată, Rusescu înscrie pentru Unirea

Emoţiile au venit pentru Steaua mai mult de la meciul din Giuleşti, dar Rapidul nu a reuşit să înscris spre disperarea fanilor, mingea lovind chiar bara în minutul 90 şi refuzând practic să intre în poartă. Finalul de infarct a adus, însă, calificarea Stelei şi eliminarea Rapidului, care termină campionatul pe locul al optulea acest sezon de Liga I, la egalitate de puncte cu FC Braşov.
FC Vaslui era cotată cu şansa a doua la ocuparea unuia dintre locurile de Europa League, deoarece "U" Craiova avea avantajul terenului propriu, la un meci la care fanii olteni au umplut stadionul "Ion Oblemenco", profitând de gratuitatea biletelor. Moldovenii au jucat pentru rămânerea patronului Adrian Porumboiu, însă, şi au arătat forţă încă de la început. Wesley a deschis scorul cu o lovitură de cap în minutul 53, iar calificarea era deja în mâinile celor din Vaslui. Craiova s-a aruncat în atac cu lăncile Florin Costea şi Julius Wobay, dar acestea s-au dovedit "tocite", iar portarul Kuciak nu a avut mari probleme în a-şi păstra poarta intactă. Spre finalul partidei, atacurile gazdelor şi-au pierdut din luciditate iar moldovenii au sărbătorit a doua calificarea consecutivă în cupele europene.

Antena3.ro

×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close