Antena 3 CNN Sport Fotbal intern Steaua - Twente, în 16-imile de finală ale Europa League. Roş-albaştrii pot juca din nou împotriva lui Schalke, în optimi

Steaua - Twente, în 16-imile de finală ale Europa League. Roş-albaştrii pot juca din nou împotriva lui Schalke, în optimi

Steaua - Twente, în 16-imile de finală ale Europa League. Roş-albaştrii pot juca din nou împotriva lui Schalke, în optimi
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
de M.T.    |    16 Dec 2011   •   14:33

Steaua va întâlni pe FC Twente în 16-imile de finală ale Europa League, prima partidă urmând să se desfăşoare la Bucureşti, şi, în cazul care va reuşi să se califice în optimi, ar putea să dea din nou piept cu Schalke 04, care i-a fost adversară în grupe.

La tragerea la sorţi de la Nyon, la care a participat şi Miodrag Belodedici, în calitate de ambasador al finalei Europa League de la Bucureşti, Steaua a reuşit să evite o întâlnire cu numele mari (Manchester United, Manchester City, Valencia sau PSV Eindhoven), însă nu va avea deloc o misiune uşoară împotriva olandezilor de la FC Twente, echipă care a eliminat-o pe FC Vaslui în preliminariile Ligii Campionilor (2-0 şi 0-0), înainte de a pierde playoff-ul în faţa celor de la Benfica.

Roş-albaştrii nu se vor afla la primul duel cu Twente, echipe împotriva căreia a mai jucat în sezonul 2009-2010, în faza grupelor, ambele partide încheindu-se la egalitate. La Enschede a fost 0-0, în timp ce la Bucureşti, grecul Pantelis Kapetanos a deschis scorul pentru formaţia antrenată pe atunci de Mihai Stoichiţă, însă Stam a egalat pentru olandezi. În cele din urmă, Steaua a terminat pe ultimul loc, fără nicio victorie, iar batavii au mers mai departe, alături de Fenerbahce.

Twente s-a calificat în 16-imile de finală ale Europa League după ce s-a clasat pe primul loc în grupa K, unde au mai evoluat Wisla Cracovia, Fulham şi Odense. Echipa lui Co Adriaanse a câştigat patru meciuri, a încheiat o partidă la egalitate şi a suferit o singură înfrângere. În actuala ediţie a Eredivisie, campioana Olandei din 2010 se află pe poziţia a treia, după 16 etape, la cinci puncte în spatele liderului AZ Alkmaar.

Clubul olandez s-a înfiinţat în 1965 şi are în palmares un titlu al Olandei, în 2010, 3 Cupe şi 2 Supercupe ale Olandei. Pe plan internaţional, formaţia din Enschede a jucat finala Cupei UEFA în 1975, pierdută în faţa celor de la Borussia Monchengladbach.

În cazul în care vor reuşi să treacă de Twente, elevii lui Ilie Stan vor juca în optimile de finală împotriva câştigătoarei din dubla Viktoria Plzen - Schalke 04. Cehii au evoluat în Liga Campionilor, unde au obţinut locul 3 într-o grupă cu Barcelona şi AC Milan, în timp ce echipa la care evoluează românul Cirprian Marica este fosta adversară a Stelei din faza grupelor, germanii impunânu-se pe teren propriu cu 2-1 şi terminând la egalitate, scor 0-0, partida desfăşurată la Cluj, în prima etapă.

Dueluri de Liga Campionilor în Europa League

Patru dintre echipele venite din Liga Campionilor se vor întâlni între ele încp din 16-imi. Astfel, deţinătoarea trofeului, FC Porto, va juca împotriva lui Manchester City, primul meci pe teren propriu, în timp ce Ajax Amsterdam va da piept cu Manchester United. O altă confruntare care se anunţă interesantă este cea dintre Lazio Roma şi Atletico Madrid.

Echipa antrenată de Ladislau Boloni şi la care evoluează Costin Lazăr va întâlni formaţia unul alt jucător român, Udinese, grecii având avantajul de a disputa manşa secundă pe teren propriu.

Meciurile tur din 16-imile de finală ale Europa League vor avea loc 16 februarie, iar manşa a doua pe 23 februarie. Echipele care au fost capi de serie vor evolua în prima partidă în deplasare.

În optimi, meciurile tur vor avea loc pe 8 martie, iar partidele retur sunt programate pe 15 martie.

Europa League, 16-imi de finală

1. FC Porto - Manchester City
2. Ajax Amsterdam - Manchester United
3. Lokomotiv Moscova - Athletic Bilbao
4. FC Salzburg - Metalist Harkov
5. Stoke City - Valencia
6. Rubin Kazan - Olympiakos
7. AZ Alkmaar - Anderlecht
8. Lazio Roma - Atletico Madrid
9. Steaua - FC Twente
10.Viktoria Plzen - Schalke 04
11.Wisla Cracovia - Standard Liege
12.Sporting Braga - Besiktas
13.Udinese - PAOK Salonic
14.Trabzonspor - PSV Eindhoven
15.Hannover - Club Brugge
16.Legia Varşovia - Sporting Lisabona

Europa League, Optimi de finală

Învingătoare 4 - Învingătoare 6
Învingătoare 16 - Învingătoare 1
Învingătoare 9 - Învingătoare 10
Învingătoare 11 - Învingătoare 15
Învingătoare 5 - Învingătoare 14
Învingătoare 7 - Învingătoare 13
Învingătoare 8 - Învingătoare 12
Învingătoare 2 - Învingătoare 3


×
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close