Antena 3 CNN Sport Fotbal intern Steliştii l-au ales pe Sorin Ghionea căpitan al echipei, peste capul lui Gigi Becali!

Steliştii l-au ales pe Sorin Ghionea căpitan al echipei, peste capul lui Gigi Becali!

Steliştii l-au ales pe Sorin Ghionea căpitan al echipei, peste capul lui Gigi Becali!
Sursa foto: Sorin Ghionea
11 Feb 2009   •   13:13

Sorin Ghionea este noul căpitan al echipei Steaua, o amplă dezbatere provocată de plecare lui Mirel Rădoi la Al-Hilal luând, astfel, sfârşit. Jucătorii l-au nominalizat în unanimitate pe fundaşul central, cu toate că patronul echipei, Gigi Becali, făcuse cunoscut faptul că l-ar prefera pe Dorin Goian în acest rol, având în vederea relaţiile apropiate ale lui Ghionea cu Mihai Stoica.
Plecarea lui Mirel Rădoi în Arabia Saudită a avut un impact puternic în vestiarul Stelei. Jucătorul avea o personalitate foarte influentă, fiind liderul indiscutabil, respectat atât de colegi, cât şi de suporteri. Luna ianuarie a adus, însă, sfâşitul erei Rădoi de la Steaua, iar echipa a trebui să se reorganizeze repede pentru a nu se crea un vid de putere. Timp de o lună, banderola de căpitan s-a plimbat în meciurile amicale pe la Sorin Ghionea, Dorin Goian, Petre Marin şi chiar Eugen Baciu, anunţă prosport.ro. Momentul de incertitudine a luat, însă sfâşit, iar jucătorii "roş-albaştri" s-au strând pentru a vota urmaşul lui Rădoi. Antrenorul Marius Lăcătuş nu a vrut să se implice deloc, patronul şi-a ignorat preferinţa şi a tăcut deoarece era prea preocupat de conflictul cu DNA, iar jucătorii au ales în unanimitate: Ghionea va purta banderola.
Probabil că jucătorul nu ar fi ajuns să fie liderul formaţiei din Ghencea dacă patronul nu s-ar fi retras din această dezbatere. Din ce declara în luna ianuarie, Becali părea destul de convins că lui Goian ar trebui să îi revină această respunsabiltate:
?E greu de spus cine va fi noul Mirel, dar eu l-aş vedea pe Goian, pentru că e un băiat cu un caracter bun. Ghionea? El e aşa, mai recalcitrant. O avea el viaţă exemplară pentru un profesionist, dar se enervează uşor, nu e foarte înţelept. E cam din topor!?, a spus fără menajamente latifundiarul din Pipera.
Scandalul stenogramelor l-a determinat pe Becali să se retragă, însă, conform sursei citate. Cea mai mare grijă a patronului este, în acest moment, decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie de miercuri, de a se dezbate cazul "Valiza" în instanţele din Cluj sau din Bucureşti. În aceste condiţii, Becali a bătut în retragere în privinţa noului căpitan al Stelei:
?Pe mine nu mă interesează cine e căpitan la Steaua sau cine intră pe teren. Eu vreau să stau liniştit în lojă şi să urmăresc meciul?.
Motivul pentru care Becali nu îl place pe Ghionea nu este cel pe care îl declară, ci are mai mult legătură cu apropierea dintre fotbalist şi fostul manager general de la echipă, Mihai Stoica. Acesta este naşul de cununie al lui Ghionea şi un bun prieten, după ce au colaborat şi la Oţelul Galaţi şi Stoica l-a adus pe fundaş la Steaua. Ghionea este şi el conştient de acest lucru, motiv pentru care ar fi vrut, în primă înstanţă, să refuze baderola pentru a nu apărea, apoi, conflicte cu patronul. În cele din urmă, însă, Sorin Ghionea a fost ales de către coechipieri drept căpitan, patronul nu a intervenit iar jucătorul va purta din acest moment banderola de căpitan în Ghencea.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: FC Steaua Gigi Becali
Parteneri
Zeci de magistrați au picat testul psihologic
x close