Antena 3 CNN Sport Fotbal intern Steliştii se consideră egalii lui Fenerbahce. Turcii îl felicită pe Zapata

Steliştii se consideră egalii lui Fenerbahce. Turcii îl felicită pe Zapata

Steliştii se consideră egalii lui Fenerbahce. Turcii îl felicită pe Zapata
Sursa foto: robinson zapata
23 Oct 2009   •   09:48

Steaua nu a marcat nici în etapa a III-a a grupelor Europa League şi este în coada clasamentului Grupei H. Înfrângerea din Ghencea cu Fenerbahce i-a lăsat foarte afectaţi pe tinerii jucători ai Stelei, în timp ce antrenorul Stoichiţă regretă ocaziile ratate. "Otomanii", în schimb, au fost impresionaţi de calitatea portarului columbian al Stelei şi de gestul jucătorilor "militari" de la sfârşitul meciului, aceştia aplaudându-şi adversarii la ieşirea de pe teren.
Antrenorul Mihai Stoichiţă este nemulţumit că, sub comanda sa, echipa din Ghencea nu a câştigat decât un punct în două meciuri, şi dă vina pentru înfrângere pe ocaziile ratate şi pe tinereţea lotului. În privinţa calificării nu are, însă, nici un dubiu: este încă posibilă!
"Sunt dezamăgit de rezultat şi mai ales de faptul că ajungem în faţa porţii şi nu reuşim să introducem balonul în plasă. Trebuie să fim optimişti că vom rezolva până la urmă şi acest lucru, mai ales că, datorită rezultatului de la Tiraspol, calificarea încă se joacă. Jucătorii erau foarte supăraţi la finalul meciului, dar le-am spus să ridice capul sus, pentru că au fost egalii lui Fener. Am fost prea cruzi şi asta s-a văzut. În special jucătorii tineri au avut emoţii, care nu ar trebui să existe în astfel de meciuri.", a precizat Stoichiţă pentru gsp.
Cel mai bun om al Stelei a fost, încă o dată, portarul Zapata. Revenit ca titular între buturi odată cu venirea la echipă a lui Mihai Stoichiţă, columbianul a convins cu vârf şi îndesat, salvându-şi echipa în nenumărate rânduri în absolut toate meciurile în care a jucat. Goalkeeperul stelist consideră că jocul bun din repriza a doua nu mai are nici o importanţă dacă echipa a pierdut.
"Era un meci extrem de important pentru noi în economia grupei. Am pierdut şi asta nu e bine. Va trebui să câştigăm tot de aici înainte pentru a prinde unul dintre primele două locuri. Va fi foarte greu. Eu zic că am făcut un meci destul de reuşit, dar degeaba dacă am pierdut. Am avut spaţii în multe momente ale jocului, dar n-am ştiut să profităm şi să marcăm.", a recunoscut columbianul din poarta Stelei.
Daum spune că Fener putea pierde, deşi nu merita
Antrenorul german al lui Fenerbahce, Christoph Daum, este mulţumit că a obţinut toate punctele pe terenul care, teoretic, ar trebui să fie cel mai greu în această greu. Neamţul de pe banca turcilor consideră că Fenerbahce a jucat mai bine, dar în ciuda acestui fapt putea pleca învins de la Bucureşti.
"În prima reprizã am pierdut multe mingi şi am permis Stelei să aibă multe contraatacuri. Le-am spus la pauză jucătorilor că aştept mai mult de la ei iar când au revenit în meci Roberto Carlos a creat golul. Steaua a avut un portar foarte bun şi, deşi am controlat meciul, puteam pleca şi învinşi. După înfrângerea din campionat, această victorie este binevenită, arată calitatea şi forţa echipei Fenerbahce", a precizat Daum la conferinţa de presă de după meci.
"Lupta este încă deschisă în clasamentul grupei, orice echipă se poate califica încă. Steaua este o echipă tânără, care îşi face un viitor, deşi nu a marcat până acum în Liga Europa a avut foarte multe ocazii în fiecare meci. S-au schimbat multe în fotbalul românesc. Înainte, echipele puternice erau doar din Bucureşti, acum sunt şi din alte oraşe, cum e echipa Timişoarei. De asemenea, fotbalistul român are o calitate incontestabilă. Fotbalul românesc are un viitor frumos în faţă", a continuat Daum în nota declaraţiilor care au precedat meciul, măgulitoare la adresa Stelei, transmite Mediafax.
Portarul lui Fenerbahce, Demirel Volkan, a fost impresionat de calităţile omologului său din poarta Stelei, Robinson Zapata.
"Am obţinut cele trei puncte pe care ni le-am dorit cu un singur gol, fără să primim gol. A fost un meci frumos. Vreau să îl felicit pe portarul echipei adverse. Este cel mai bun portar pe care l-am întâlnit la adversare, a avut multe intervenţii salvatoare. La finalul meciului, fotbaliştii stelişti s-au aşezat în două rânduri şi ne-au aplaudat. Acesta este cel mai important detaliu, pe lângă victorie. Le mulţumim mult. Ar trebui să ajungă şi la noi această mentalitate. Cred că ar trebui să procedăm astfel şi noi în campionatul intern", declarat internaţionalul turc.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: FC Steaua fenerbahce europa league
Parteneri
Termoenergetica opreşte apa caldă în 100 de blocuri din Bucureşti
x close