Antena 3 CNN Sport Fotbal intern Suarez pune presiune pe Messi

Suarez pune presiune pe Messi

 Suarez pune presiune pe Messi
16 Dec 2016   •   15:15

Atacantul Barcelonei, Luis Suarez, a semnat un nou contract cu gruparea catalană, la care va rămâne până în 2021. Conform noii ințelegeri pe care clubul blaugrana a făcut-o publică, fostul jucător al lui Ajax Amsterdam are o clauză de reziliere cifrată la 200 de milioane de euro, precum și o opțiune de prelungire pe încă un an.

Sosit la formația spaniolă de la Liverpool, în vara lui 2014, Suarez a devenit rapid unul dintre jucătorii emblematici pe Camp Nou, reușind să marcheze nu mai puțin de 97 de goluri în cele 116 meciuri bifate în toate competițiile până în prezent. Sezonul trecut, fotbalistul uruguayan a fost într-o formă extraordinară, astfel că a înscris 59 de goluri în 53 de partide, dintre care 40 în La Liga, performanță pentru care a fost răsplatit cu Gheata de Aur, pentru a doua oară în carieră. În actuala stagiune, jucătorul în vârstă de 29 de ani a înregistrat deja 13 goluri și șapte pase decisive, cifre care anunță o nouă evoluție de excepție.

Suarez face parte, alături de Lionel Messi și Neymar, din celebrul „MSN”, trio-ul ofensiv al Barcelonei care reprezintă un adevărat coșmar pentru defensivele adverse. Uruguayanul i-a urmat exemplul lui Neymar, cel care și-a prelungit recent contractul cu Barcelona - mai multe amănunte aici -, echipă care rămâne una dintre preferatele microbiștilor, inclusiv ale amatorilor de paruri sportive care mizează pe succesul catalanilor. Suarez nu și-a ascuns entuziasmul după parafarea noului acord, dar a ținut să precizeze ca va fi cu adevărat fericit numai în momentul în care și Messi va proceda la fel. „Reînnoirea contractului este ceva care ne-am dorit atât eu, cât și clubul. Sunt fericit, dar fericirea mea va fi deplină doar dacă Messi își va prelungi și el contractul.”

Argentinianul continua să mențină suspansul în ceea ce privește continuarea carierei la Barcelona, formație cu care se mai află sub contract până în 2018. Presa internațională a relatat în ultima perioadă că Messi ar putea lua în calcul despărțirea de catalani, întrucât se simte hărțuit atât de autorități cât și de mass-media spaniolă pe tema dosarului de evaziune fiscală. Suarez speră să joace și pe viitor alături de căpitanul naționalei Argentinei, pe care îl consideră în continuare cel mai valoros fotbalist al lumii, chiar dacă a fost învins anul acesta de portughezul Cristiano Ronaldo în lupta pentru Balonul de Aur. Atacantul uruguayan a adăugat: „In ceea ce mă privește, Leo merită să câștige în fiecare an trofeul pentru tot ce oferă fotbalului. El este cel mai bun.”

Barcelona ocupă în prezent locul secund în clasamentul din La Liga, având șase puncte mai puțin decât marea rivală Real Madrid, cu care a remizat recent pe teren propriu, 1-1. Formația antrenată de Luis Enrique a avut o serie de trei egaluri în campionat, care au îndepărtat-o de prima poziție, însă a reușit etapa trecută să câștige din nou, impunându-se pe terenul Osasunei cu 3-0, într-o partidă în care eroii oaspeților au fost Messi, autor a două goluri, și Suarez.

 

 

×
Subiecte în articol: Barcelona Cristiano Ronaldo
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close