Antena 3 CNN Sport Fotbal intern Superlativele anului 2008:Adrian Mutu şi Dan Petrescu, cei mai buni

Superlativele anului 2008:Adrian Mutu şi Dan Petrescu, cei mai buni

Superlativele anului 2008:Adrian Mutu şi Dan Petrescu, cei mai buni
24 Dec 2008   •   14:01

Anul 2008, aflat tot mai aproape de sfârşit, nu a fost la fel de norocos sau plin de succese pentru toţi românii implicaţi în ?sportul rege? . Iar cel mai bun, anul acesta, a fost Adrian Mutu. Jucătorii au avut în comun experienţa de la Campionatul European şi din preliminariile Campionatului Mondial din 2010, dar performanţele de la echipele de club au făcut diferenţa. A fost, în cele din urmă, un an fără performanţe foarte mari pentru români şi echipele româneşti. Premiile sunt cele acordate în urma anchetei Gazetei Sporturilor.
Câştigător al anchetei şi în 2003, 2005 şi 2007, Mutu a reuşit pentru prima oară să se încununeze cu lauri într-un an par. Având un an foarte bun cu Fiorentina, cu care a terminat campionatul pe locul 4, a ajuns în semifinalele Cupei Uefa, s-a calificat în Grupele Ligii Campionilor şi s-a clasat pe locul 3 în grupe, în faţa Stelei.
Mutu, încurajat de distincţiile pe care le primeşte, a declarat că îşi propune să scrie istorie în ceea ce i-a rămas din carieră. În acest moment, piteşteanul are 29 de goluri marcate pentru echipa naţională, cu doar 6 mai puţine decât cel mai bun fotbalist român al tuturor timpurilor, Gheorghe Hagi. Fiind şi tânăr, 29 de ani, Mutu îşi propune să devină cel mai prolific jucător român.
Dacă Mutu este cel mai bun jucător român în opinia celor care au votat, Dan Petrescu, antrenorul Unirii Urziceni, cel mai bun antrenor al anului în România. Performanţele obţinute cu resurse puţine la mica echipă din Urziceni au impresionat mai mult decât cele ale echipei naţionale (antrenate de Victor Piţurcă) sau CFR Cluj (event obţinut de Ioan Andone).
Fostul jucător al lui Chelsea Londra a reuşit sezonul trecut calificarea în Cupa Uefa, participarea în finala Cupei României şi terminarea turului acestui campionat pe locul 2, după ce a condus mult timp în clasament.
Premiile s-au dat după voturile publicului, ale redacţiei Gsp, ale, antrenorilor din Liga 1, ale preşedintilor de club şi ale căpitanilor de echipă din Liga 1.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Adrian Mutu Dan Petrescu premii
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close