Antena 3 CNN Sport Fotbal intern Sute de rapidişti l-au contestat pe Copos într-un miting de la stadionul Giuleşti

Sute de rapidişti l-au contestat pe Copos într-un miting de la stadionul Giuleşti

Sute de rapidişti l-au contestat pe Copos într-un miting de la stadionul Giuleşti
Sursa foto: Galerie Rapid
24 Ian 2009   •   15:24

Suporterii echipei bucureştene Rapid nu mai suportă instabilitatea şi incertitudinile de la club, motiv pentru care au organizat un miting în faţa peluze stadionului din Giuleşti. Cel vizat de scandările "ultraşilor" rapidişti a fost nimeni altul decât longevivul patron al clubului, George Copos. Deşi reporterii au anunţat în direct că ar fi aproape 1000 de participanţi, se pare că numărul protestatarilor nu ar fi fost, în realitate, decât de aproximativ 400, conform Mediafax.
Cei responsabili pentru organizarea mitingului sunt membrii Ligii Suporterilor Rapidişti, care au venit bine pregătiţi pentru a-l contesta pe cel devenit persona non grata în Giuleşti, George Copos. Suporterii au creat un adevărat show, pe care l-au alimentat scoţând torţe, aruncând petarde şi afişând bannere cu mesaje dintre cele mai acide la adresa omului de afaceri.
Iată câteva din textele înscrise pe bannerele suporterilor vişinii:
"Rapid în faţa noastră moare/Cel mai mult asta ne doare"
"Tic tac tic tac, pa George, pa"
"Nu mai sta să te gândeşti/Pleacă odatã din Giuleşti"
"Vreau să citim de fotbal din ziare/Nu de sechestre şi dosare penale"
"Rapid e o legendă, o poveste cu eroi/Nu meriţi un rol în ale sale foi"
"De 16 ani ne arăţi doar buzunare goale/Dar nimeni nu mai crede în minciunile tale"
"Eşti aici de 16 ani/Ai făcut munte de bani"
Dacă unele mesaje arată care sunt nemulţumirile fanilor de sub podul Grant, cele care grăiesc cel mai puternic sunt cele care transmit starea de spirit a suporterilor şi sfârşitul răbdării acestora: "Nu te mai suportăm", au ţinut să arate aceştia.
Aşa cum este deja obişnuit în fotbalul românesc, injuriile au fost prezente în cele mai multe scandări ale suporterilor. Pentru a-şi afirma identitatea suporterii au scandat, la un moment dat, şi imnul grupării giuleştele. Pe lângă provocarea acţionarului de la Rapid au venit însă şi unele scandări ce aduc reproşuri:
"George Copos asta eşti/Trădătorul din Giuleşti/Tu şi familia ta/Ne-aţi pătat istoria"
"Vinde Rapidul Georgică, vinde Rapidul"
"Nu mai sta să te gândeşti, pleacă odată din Giuleşti"
"Afară, afară, afară din Giuleşti"
"Te vom urî mereu"
"DNA, DNA vrem să-ţi faci datoria"
"La puşcărie cu Copos, la puşcărie"
Spre deliciul suporterilor prezenţi, unul dintre aceştia a venit cu o iniţiativă amuzantă, aducând o valiză de lemn pe care scrisese "De la fani pentru Copos multe 'acţiuni'" şi, pe cealaltă parte, "Copos huiduhu, ia-ţi valiza şi dispari".
Declaraţia lui Gigi Corsicanu'
Întrebat despre motivele organizării acestui miting, unul din liderii galeriei rapidiste, Gigi Corsicanu', a declarat, pentru GspTV:
"Nu ştim ce se întâmplă cu echipa noastră, vrem să ştim odată pentru totdeauna ce se întâmplă cu clubul. Vrem ca domnul Copos să ne spuna dacă va mai investi la Rapid, iar dacă nu mai are posibilităţile financiare necesare, aşteptăm alţi investitori.
Poate sunt alţi oameni de afaceri care vor să se implice la Rapid! Chiar dacă invocă acum criza financiară, oamenii din conducere sunt printre cei mai bogaţi din ţară. Eu am auzit că şi domnul Porumboiu vrea să investească aici", a lansat o idee surprinzătoare Corsicanu.
Suporterii echipei Rapid au plecat de la stadion în jurul orei 14:30, după ce au fost convinşi că opinia publică a fost suficient informată de problemele de la clubul pe care îl susţin. Mitingul nu a fost unul spontan, ci a fost anunţat în urmă cu câteva zile. Aceasta nu este prima dată în această săptămână când George Copos a fost contestat către fanii vişinii. Acesta a fost urmărit joi de către suporteri în faţa sediului unui post de televiziune, pentru a profera injurii la adresa omului de afaceri şi pentru a afişa un număr de bannere.
Foto: www.europeanultras.com
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: FC Rapid miting George Copos
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close