Antena 3 CNN Sport Fotbal intern Timişoara bate Dinamo după 12 ani. Sabău: "Jucătorii au scris istorie"

Timişoara bate Dinamo după 12 ani. Sabău: "Jucătorii au scris istorie"

Timişoara bate Dinamo după 12 ani. Sabău: "Jucătorii au scris istorie"
Sursa foto: ioan ovidiu sabau
24 Noi 2009   •   10:59

Zi mare pentru publicul timişorean, după ce echipa-fanion a Banatului a învins, după 12 ani de pauză, rivala de moarte Dinamo. Partida de luni de pe "Dan Păltinişanu" s-a încheiat cu scorul de 2-0 pentru violeţi, iar dinamoviştii au acuzat greşelile din apărare, care au dus la golurile lui Bucur. Bănăţenii sunt entuziasmaţi de rezultat şi consideră că echipa lor a arătat că are forţa de a câştiga campionatul.
"Am obţinut o victorie importantă, istorică pentru cei din Timişoara. Jucătorii sunt cei care au scris astãzi istorie, la fel ca şi în meciurile cu Şahtior. Cred că am controlat jocul de la un capăt la celălalt, am avut ocazii mai multe, iar victoria este meritată. Am obţinut trei puncte importante, care ne menţin sus în clasament, la două-trei puncte de primul loc, şi suntem în grafic. Vreau să le mulţumesc suporterilor care au încurajat echipa când am traversat momente grele, au avut încredere în mine, au venit la antrenamente, ne-au încurajat şi au înţeles că performanţa se obţine prin muncă şi prin multă dăruire. Totuşi, nu înţeleg acest entuziasm al unor suporteri care au exagerat cu bucuria de la finalul meciului. Vreau ca ei să fie şi în momentele grele alături de echipă şi să se manifeste civilizat.", a declarat tehnicianul Ioan Ovidiu Sabău, potrivit Mediafax.
Dinamoviştii se acuză pe ei înşişi
Antenorul "câinilor", Cornel Ţălnar, consideră că echipa sa nu merita să ia puncte de la Timişoara, şi că înfrângerea a venit pentru că gazdele şi-au dorit mai mult un rezultat bun, dar şi pe mâna jucătorilor care au făcut greşeli individuale în faza defensivă.
"A fost un joc pe care l-am pierdut din cauza unor erori grave de apărare, mai ales la golul al doilea. Cred că per ansamblu a fost un joc echilibrat şi fără acele erori cele două echipe ar fi putut să joace mult şi bine fără să înscrie. Până la urmă victoria Timişoarei a fost meritată. Au arătat că şi-au dorit mai mult victoria şi vreau să-i felicit pentru rezultat. Nu mai ai ce să reproşezi la un meci cu o asemenea miză, însă vom analiza la rece acest meci, iar acolo vom discuta cu toţi că la un asemenea nivel nu e permis să greşeşti aşa. Mai sunt 20 de etape şi puncte se pot recupera, dar e greu când faci erori grave să duci un ritm total în care echipa să joace la parametri mari", a recunoscut Ţălnar.
FC Timişoara a învins, luni, Dinamo, cu scorul de 2-0. Gigel Bucur a marcat amândouă golurile gazdelor, în minutele 67 şi 85. Înfrângerea o trage în spate pe Dinamo la şase puncte de liderul-surpriză FC Vaslui, în timp ce FC Timişoara rămâne la trei puncte de primul loc.
Antena3.ro

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close