Antena 3 CNN Sport Fotbal intern UEFA obligă Unirea Urziceni să joace partidele din Liga Campionilor în România

UEFA obligă Unirea Urziceni să joace partidele din Liga Campionilor în România

UEFA obligă Unirea Urziceni să joace partidele din Liga Campionilor în România
24 Iun 2009   •   12:55

Unirea Urziceni a cerut Federaţiei Române de Fotbal permisiunea de a disputa partidele din grupele Ligii Campionilor la Klagenfurt, în Austria, pe un stadion care a găzduit vara trecută meciuri din cadrul Campionatului European. UEFA a anunţat însă, printr-un comunicat remis Evenimentul Zilei, că nu va permite campioanei României să dispute meciurile în afara ţării.

Ialomiţenii ar fi primit de la autorităţile oraşului austriac patru milioane de euro pentru cele trei meciuri din faza grupelor, plus cazare şi transport gratuit, însă ?regulamentul UEFA prevede că meciurile din cupele europene pot fi jucate fie pe stadionul echipei-gazdă, fie pe o altă arenă din acelaşi oraş sau de pe teritoriul României?. ?Singurele situaţii în care UEFA acceptă o excepţie sunt bazate pe raţiuni de securitate sau ca urmare a unei măsuri disciplinare?, a fost răspunsul oficial trimis la Evenimentul Zilei de forul fotbalistic european.

Sursa citată menţionează că oficialii Unirii cunosc bine regulamentele, dar speră să obţină o derogare prin intermediul lui Mircea Sandu, care ar putea să-şi folosească influenţa pe care o are la UEFA pentru a-i ajuta. Pe lângă faptul că Steaua şi CFR joacă şi ele în Europa League şi au stadioanele ocupate, dacă va juca în Liga Campionilor pe Ghencea sau la Cluj, Unirea va încasa de trei ori mai puţin din bilete şi marketing.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Unirea Urziceni Liga Campionilor
Parteneri
Benzina, mai scumpă decât motorina pentru prima dată în ultimele 10 luni
x close