Antena 3 CNN Sport Fotbal intern UEFA spune "NU" Klagenfurt. Unirea joacă în Liga Campionilor în Ghencea şi ratează prima austriecilor

UEFA spune "NU" Klagenfurt. Unirea joacă în Liga Campionilor în Ghencea şi ratează prima austriecilor

UEFA spune "NU" Klagenfurt. Unirea joacă în Liga Campionilor în Ghencea şi ratează prima austriecilor
Sursa foto: dan petrescu
14 Iul 2009   •   09:09

1,5 milioane de euro ar fi intrat în conturile Unirii Urziceni dacă ar fi jucat cele trei meciuri de acasă din Ligă pe stadionul austriac de la Klagenfurt. Reţeta financiară austriacă ar fi fost excelentă de ialomiţeni, dar Dan Petrescu şi compania au primit lumina roşie de la forul european şi, dintre stadioanele româneşti, au ales pe cel al Stelei, Ghencea. Întrucât şi Steaua joacă în cupele europene în acest sezon, însă, şefii Unirii se aşteaptă la venituri mici din vânzarea de bilete.
"Stadionul Steaua rămâne singura variantă pentru meciurile pe care le vom juca acasă. UEFA a decis că nu putem juca la Klagenfurt. Cred că vor veni mulţi suporteri stelişti, chiar dacă stadionul nu va fi plin. Având în vedere trecutul meu de stelist, cât şi al lui Mihai Stoica, eu cred cã vor veni suporteri stelişti", a explicat tehnicianul Unirii, Dan Petrescu, pentru Mediafax.
Unirea Urziceni va participa în acest sezon pentru prima oară în istorie în cea mai importantă competiţie europeană intercluburi, după ce a câştigat campionatul sezonul trecut. Neavând un stadion care să corespundă criteriilor de licenţiere pentru faza grupelor Ligii Campionilor, Unirea a trebuit să ia în vedere unul dintre stadioanele de la Bucureşti şi Cluj-Napoca, Ghencea şi, respectiv, Dr. Constantin Rădulescu. Uniriştii, au venit cu o propunere inedită, aceea de a juca în Austria. Chiar şi preşedintele FRF, Mircea Sandu, i-a susţinut, dar verdictul forului lui Michel Platini a fost nevaforabil.
Autorităţile locale din Klagenfurt promiseseră ialomiţenilor că, pe lângă arena de top, folosită la Campionatul European din 2008, ar fi pus la dispoziie toată logistica necesară, inclusiv cazare gratuită şi alte facilităţi, pe lângă premiul de 500.000 de euro pe partidă. Acum, însă, "Chelsea de Ialomiţa" speră să aducă în Ghencea echipa lui Carlo Ancelotti pentru a câştiga bani din bilete.
Antena3.ro

×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close