Antena 3 CNN Sport Fotbal intern Uhrin şi Iancu au semnat rezilierea contractului. Antrenorul este, oficial, liber de contract

Uhrin şi Iancu au semnat rezilierea contractului. Antrenorul este, oficial, liber de contract

Uhrin şi Iancu au semnat rezilierea contractului. Antrenorul este, oficial, liber de contract
23 Dec 2008   •   18:44

Dacă patronul FC Timişoara, Marian Iancu, stabilise deja de mult timp că Dusan Uhrin nu va continua ca antrenor, acest lucru a devenit oficial marţi, când s-au semnat documentele. Decizia patronului, şocantă în momentul anunţării ei având în vedere locul Timişoarei în clasament, lasă locul liber pentru un nou tehnician pe Bega.
Iancu a vrut să primească din partea cehului şi introducerea în contractul de reziliere a unei clauze conformă căreia acesta nu s-ar mai fi putut implica la nici o altă echipă din România în acest sezon, dar s-a lovit de refuzul fostului antrenor.
"A fost o discuţie interesantă, care a durat cam două ore. Ne-am despărţit amiabil, fără ca Uhrin să aibă pretenţii materiale. Nu a putut să ne ofere garanţii că până în vară nu va colabora sub nicio formă cu vreo echipă din România şi asta m-a făcut să îmi dau seama că la momentul respectiv am luat cea mai bună hotărâre, aceea de a renunţa la el", a declarat Iancu pentru NewsIn.
El a mai adăugat: "Noi am cerut să fie menţionată clauza de confidenţialitate şi neagresiune intelectuală, pe teritoriul României, lucru cu care el nu a fost de acord. În aceste condiţii, el acum poate ocupa orice funcţie în organigrama unui club din ţară. Îl vom plăti până la data de 31 decembrie, iar în prima zi lucrătoare a lui 2009 îi vom trimite toate actele."
Duşan Uhrin nu mai este antrenorul echipei bănăţene din 2 decembrie, dată când a luat sfârşit turul campionatului. Patronul i-a reproşat cehului faptul că ar fi tratat cu lejeritate partida pe care FC Timişoara a pierdut-o, acasă, cu Dinamo, cu 0-3 şi că s-a afişat cu Giovani Becali la meciul din Ghencea, Steaua-Urziceni. În cele 18 luni pe care le-a petrecut la club, Uhrin a izbutit să califice Timişoara în Cupa Uefa, să fie liderul campionatului la punctele adunate pe teren - Timişoara a fost penalizată cu 6 puncte de FRF în urma scandalului legat de palmares.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Marian Iancu FC Timisoara
Parteneri
Tradiţii şi obiceiuri de Izvorul Tămăduirii
x close