Antena 3 CNN Sport Fotbal intern Un pas înainte, doi înapoi! România pierde cu Turcia şi se îndepărtează de baraj

Un pas înainte, doi înapoi! România pierde cu Turcia şi se îndepărtează de baraj

Un pas înainte, doi înapoi! România pierde cu Turcia şi se îndepărtează de baraj
10 Sep 2013   •   23:12

Înaintea partidei cu Turcia din preliminariile pentru CM2014, Victor Piţurcă declara că România are un avantaj în faţa adversarei, acela că îi este de folos şi un rezultat de egalitate, mai ales după ce bătusem Ungaria. Turcii lui Fatih Terim au venit însă la Bucureşti şi au luat toate cele trei puncte, complicând lupta pentru locul doi în grupa D şi pentru accederea la baraj pentru Mondialul din Brazilia, unde nu mai suntem favoriţi. 

Turcia s-a impus cu 2-0 pe Arena Naţională, într-un meci transmis în direct de Antena 1, şi a egalat România la puncte în clasamentul grupei D, având însă avantajul meciurilor directe. 

"Tricolorii" au început bine partida, Marica scăpând spre poartă în minutul unu şi fiind faultat de Kaya. Torje a bătut lovitura liberă de la 20 de metri, însă mingea a fost deviată peste zid. Zece minute mai târziu, Tătăruşanu a parat o lovitură a lui Burak Yilmaz, iar în minutul 15, Tănase a încercat un lob de la 20 de metri, după o ieşire hazardată a lui Volkan Demirel, doar pentru a-şi vedea şutul respins în bară cu capul de Erkin.

Yilmaz nu l-a mai iertat pe Tătăruşanu în minutul 22, când a înscris cu capul dintre doi fundaşi români, în urma centrării lui Erkin.


În celelalte partide din grupa D, Olanda şi Ungaria s-au impus în faţa Andorrei (2-0), respectiv Estoniei (5-1). Olanda s-a calificat astfel direct la Cupa Mondială din 2014, în timp ce Ungaria ocupă în prezent locul secund, cel care duce la baraj, cu un punct avans în faţa României şi Turciei.

România mai are de jucat în octombrie în Andorra şi cu Estonia acasă, în timp ce Turcia şi Ungaria au cel puţin un meci greu fiecare, cu Olanda.

×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close