Antena 3 CNN Sport Fotbal intern Unirea cere oficial detaşarea lui Răzvan Lucescu la Urziceni. "Selecţionerul şi-a dat acordul"

Unirea cere oficial detaşarea lui Răzvan Lucescu la Urziceni. "Selecţionerul şi-a dat acordul"

Unirea cere oficial detaşarea lui Răzvan Lucescu la Urziceni. "Selecţionerul şi-a dat acordul"
Sursa foto: razvan lucescu
29 Dec 2009   •   12:28

Clubul Unirea Urziceni a trimis, marţi, o scrisoare oficială Federaţiei Române de Fotbal prin care a cerut ca selecţionerul Răzvan Lucescu să fie detaşat la Urziceni în perioada ianuarie - mai. Argumentele aduse de ialomiţeni sunt acelea că Unirea este singura echipă românescă rămasă în cupele europene, iar FRF a stabilit deja un precedent în acest sens când l-a detaşat pe Emil Săndoi la FC Vaslui în 2008.
"Ţinând cont de importanţa participării FC Unirea în şaisprezecimile Ligii Europa, echipa noastră fiind singura reprezentantă a României în competiţiile europene intercluburi, vă rugăm respectuos să fiţi de acord cu detaşarea selecţionerului echipei naţionale, Răzvan Lucescu, în perioada 01/01/2010 - 31/05/2010, la clubul nostru. Dorim să menţionăm că nu am fi apelat la această soluţie, care în opinia noastră este singura viabilă în acest moment, dacă nu ar fi existat un precedent de dată recentă, în speţă detaşarea selecţionerului echipei naţionale de tineret, domnul Emil Săndoi, la FC Vaslui în returul ediţiei 2007-2008 al Ligii I, chiar în perioada în care echipele naþionale erau în plină campanie de calificare, iar Federaţia Română de Fotbal avea aceeaşi echipă de conducere ca şi în prezent. În această situaţie credem că ar trebui să luaţi în considerare faptul că viitoarea campanie de calificare a echipei naţionale va începe cu aproximativ 3 luni după ce detaşarea pe care o solicităm se va încheia. Vă aducem la cunostinţă că avem acordul domnului Răzvan Lucescu, care îşi va îndeplini concomitent şi obligaţiile prevăzute de contractul pe care l-a încheiat cu instituţia pe care o conduceţi. De asemenea, vă informăm că vom achita, în perioada sus-menţionată, integral salariul domnului Lucescu", le-a transmis Mihai Stoica lui Mircea Sandu şi Ionuţ Lupescu, potrivit Mediafax.
Uniriştii joacă şi cartea performanţelor din Europa
Oficialii Unirii au încercat să îi sensibilizeze pe conducătorii fotbalului românescu aducând ca argument şi parcursul echipei în Liga Campionilor, cel mai bun din istoria participărilor româneşti în această competiţie.
"Subliniem faptul că FC Unirea a realizat în actualul sezon cel mai bun parcurs din istoria participării echipelor româneşti în Liga Campionilor, obţinând 8 puncte şi a contribuit substanţial la creşterea coeficientului de ţară al României în clasamentul UEFA, memorabile fiind partidele câştigate la Glasgow, victorie cu 4-1 împotriva celei mai titrate echipe din istoria fotbalului european, Rangers FC şi Bucureşti, 1-0 cu Sevilla FC (singura înfrângere a unei echipe din prima urnă valorică a fotbalului continental în faţa unei formaţii din România în noul format al Ligii Campionilor). În toate partidele disputate până în momentul de faţă, precum şi în cele pe care urmează să le disputăm, fotbaliştii FC Unirea au evoluat în tricouri având inscripţionat pe piept steagul României. De asemenea, vă reamintim că la jocurile din competiţiile europene, drapelul ţării noastre este arborat pe stadioanele pe care se disputã partidele oficiale. Nu credem că mai e nevoie să subliniem importanţa meciurilor pe care FC Unirea le va juca împotriva multiplei deţinatoare a trofeului Ligii Campionilor, Liverpool FC, precum şi expunerea de care fotbalul nostru va beneficia cu această ocazie", a explicat managerul general al clubului din Bărăgan.
Antena3.ro

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close