Antena 3 CNN Sport Fotbal intern Urziceni 99,99% campioană! Dinamo ratează sezonul, Timişoara, speranţe de Liga Campionilor la TAS (VIDEO)

Urziceni 99,99% campioană! Dinamo ratează sezonul, Timişoara, speranţe de Liga Campionilor la TAS (VIDEO)

Urziceni 99,99% campioană! Dinamo ratează sezonul, Timişoara, speranţe de Liga Campionilor la TAS (VIDEO)
Sursa foto: unirea urziceni
31 Mai 2009   •   22:23

Final incredibil de Liga I! Unirea Urziceni a învins şi la Timişoara cu 2-1 după ce a fost condusă la pauză cu scorul de 1-0, iar Dinamo a pierdut în mod surprinzător meciul de acasă cu o echipă FC Braşov lipsită de obiective şi care dorea doar să încurce lupta pentru titlu. Urziceniul lui Dan Petrescu nu mai poate fi ajuns în acest moment în Dinamo, doar Timişoara având şanse extrem de mici de a mai câştiga campionatul dacă va primi joi o decizie favorabilă de la TAS.Chiar şi aşa, fluierul de final de la Timişoara a declanşat fiesta în echipa Urziceniului, jucătorii şi oficialii ialomiţenilor plângând de fericire şi făcând turul de onoare al stadionului.
Favorite la titlu înaintea partidelor FC Timişoara - Unirea Urziceni şi Dinamo - FC Braşov erau considerate cele conduse de Dan Petrescu şi Mircea Rednic, în opinia majorităţii oamenilor de fotbal din ţara noastră. Prima repriză a arătat exact inversul, însă, deoarece atât Unirea, liderul la zi, cât şi Dinamo, au arătat mult mai multă crispare decât calitate. Unirea a fost mai aproape de a marca un gol atât de necesar decât Dinamo, Bălan şi Bilaşco ratând ocazii destul de bune. Pe celălast stadion, nu ocaziile erau în centrul atenţiei, ci faultul lui Dani Coman asupra lui Ionel Dănciulescu, din postură de ultim apărător. "Danciu" a scăpat singur cu poarta la peste 30 de metri, dar goalkeeperul i-a ieşit în întâmpinare şi l-a blocat destul de dur, arbitrul Balaj arătând galben lui Coman, prea puţin în opinia dinamoviştilor.
Repede, însă, "câinii" fost consolaţi de o veste bună primită prin staţie de la Timişoara. Gigel Bucur a deschis scorul pentru bănăţeani în minutul 27, atunci când a profitat de o ciocnire între Galamaz şi Mehmedovic, care a dus la o deviere norocoasă a mingii. Atacantul polist a trimis cu dreptul în poartă, iar tribunele iau foc. Cine a zis că Timişoara susţine Unirea Urziceni?

Poate euforici de la vestea primită, dinamoviştii au primit şi ei gol, imediat. Veteranul Măldărăşanu, care a învăţat fotbalul pe la Rapid şi Beşiktaş, a arătat că la 34 de ani este, încă, un fotbalist de clasă, şi l-a executat din întoarcere pe Dolha, fostul său coleg. Braşovenii nu glumeau, Măldărăşanu s-a bucurat ca un copil şi Rednic îşi făcea gânduri negre. Înaintea pauzei, Dinamo a avut o şansă bună de gol, la lovitură liberă a lui Cristea de la 16 metri, dar "Prinţul" nu s-a concentrat destul şi a trimis pe lângă. Măldărăşanu a replicat şi el din lovitură liberă, dar Dolha s-a revanşat şi i-a stricat mijlocaşului şansa unei "duble" încă din prima repriză, respingând din plonjon de la vinclu.

Pauza s-a dovedit un prilej bun de regrupare pentru cele două echipe aflate în dezavantaj, iar Unirea şi Dinamo au început să atace. Cristi Borcea a coborât, disperat, la pauză şi şi-a muştruluit jucătorii, iar Rednic a mişcat şi el, scoţându-i pe Zicu şi Papa Malik şi introducându-i pe Miranda şi Torje. Dănciulescu a fost, însă, cel care a ratat ocazia meciului. Atacantul a rămas singur cu poarta la 8 metri, cu Dani Coman ca şi ieşit din joc, dar nu a găsit spaţiul porţii din poziţie excelentă. Dinamo avea, însă să primească o surpriză neplăcută de la Timişoara, unde Galamaz a fost faultat în careul lui Pantilimon şi Răzvan Pădureţu a trimis o torpilă în plasă în minutul 49, profitând din plin de penalty-ul primit. În acest moment Unirea avea 67 de puncte şi Dinamo 65, dar avea să fie şi mai rău pentru "câini".

Dinamo a primit încă o lovitură de pumnal în minutul 60, atunci când Mihai Roman a scăpat singur pe contraatac, în dreapta, şi a demonstrat din nou că are sânge rece, bătându-l pe Dolha şi ţintuindu-l pe bancă pe Rednic.

Încurajaţi de golul al doilea al Braşovului, Unirea s-a trezit şi ea din letargie şi, după o perioadă în care Timişoara a ratat ocazie după ocazie, a profitat de o neatenţie a gazdelor la un contraatac. Bolaşco, atacantul "inventat" de Dan Petrescu, a apărut din senin şi a deviat mingea în plasă la colţul scurt, pe lângă Pantilimon, îngheţat. Situaţia era acum una minunată pentru ialomiţeni, care aveau 69 de puncte faţă de cele 65 ale lui Dinamo şi cele 61 ale Timişoarei. În această situaţie, Unirea era matematic noua campioană a României, singura emoţie a Urziceniului fiind ca Timişoara să primească de la TAS punctele. Chiar şi în aceste condiţii, Timişoara ar fi trebuit să mai recupereze trei puncte în ultima etapă, situaţie extrem de improbabilă, iar Dan Petrescu ştia în ce poziţie bună era echipa sa.

Timişoara a încercat să replice repede, dar avântul li s-a dus înainte să poată crea cu adevărat pericol, iar Unirea a avut un final relativ final de meci, în care Dănălanche şi Todoran, intraţi pe parcurs, au plecat periculos pe contraatac. Oaspeţii au fost mai aproape de gol până la fluierul de final, mai ales că Dinamo era, deja, obişnuită cu gândul că va pierde meciul cu FC Braşov şi implicit orice şansă la titlu.
Antena3.ro

×
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close