Antena 3 CNN Sport Fotbal intern Urziceni poate deveni cel mai mic oraş din Liga Campionilor cu doar 17.000 de locuitori!

Urziceni poate deveni cel mai mic oraş din Liga Campionilor cu doar 17.000 de locuitori!

Urziceni poate deveni cel mai mic oraş din Liga Campionilor cu doar 17.000 de locuitori!
Sursa foto: dan petrescu
02 Iun 2009   •   14:01

Unirea Urziceni a şocat România asigurându-şi, în proporţie de 99%, titlul de campioană cu o etapă înainte de final. Iar, dacă inevitabilul se întâmplă, Unirea va surprinde şi Europa, întrucât România va trimite în grupele Ligii o echipă dintr-un oraş de doar 17.000 de locuitori, Urziceni. Doar Hofffenheim ar fi putut reprezenta un oraş şi mai mic, de 3.300 de locuitori, dar formaţia germană s-a pierdut la jumătatea sezonului şi a terminat doar pe locul 9 în Bundesliga.
Cu o capitală de 2 milioane de locuitori, Bucureşti, care găzduieşte trei granzi, Steaua, Dinamo şi Rapid, sau alte oraşe de 300.000 de locuitori care ar fi putut da campioana României, Cluj-Napoca sau Timişoara, România va fi probabil reprezentată în Liga Campionilor de oraşul ialomiţean Urziceni. La recensământul din 2002 a reieşit să oraşul, al cărui locuitori muncesc în agricultură şi servicii, are doar 17.094 de locuitori.
Alte oraşe mici care vor avea echipe în grupele Ligii în sezonul viitor sunt cel al campioanei Olandei, Alkmaar, cu aproape 95.000 de locuitori, potrivit gsp, şi Wolfsburg, oraş de 120.000 de persoane care a dat campioana Germaniei din acest sezon, VfL Wolfsburg. Dar nici unul dintre acestea nu se compară cu urbea situată la aproximativ 60 de kilometri de Bucureşti.
Stadionul Unirii Urziceni, "Tineretului", aflat în localitate, are 7.000 de locuri şi nu se ocupă decât la meciurile foarte importante, nici atunci mereu. Numărul foarte mic al suporterilor echipei nu va fi o problemă, însă, pentru formaţia lui Dan Petrescu în Liga Campionilor. Unirea va juca, aproape sigur, meciurile de acasă pe stadionul Stelei, Ghencea, unde va fi bine primită datorită prezenţei la echipa ialomiţeană a favoriţilor tribunei "roş-albastre", Mihai Stoica şi Dan Petrescu. Mai mult, suporterii Stelei sunt recunoascători Unirii pentru faptul că a oprit-o pe Dinamo din drumul spre titul în acest sezon.
Antena3.ro

×
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close