Antena 3 CNN Sport Fotbal intern ?Valiza? lui Gigi Becali se mută la Curtea Constituţională. Motivul - legislaţia socialistă

?Valiza? lui Gigi Becali se mută la Curtea Constituţională. Motivul - legislaţia socialistă

?Valiza? lui Gigi Becali se mută la Curtea Constituţională. Motivul - legislaţia socialistă
Sursa foto: gigi becali
03 Mar 2010   •   15:06

Avocaţii lui Gigi Becali şi ai acoliţilor săi au câştigat, miercuri, o bătălie importantă în procesul denumit comun ?Valiza?. Cazul a fost predat Curtei Constituţionale după ce avocaţii i-au convins pe judecători că legislaţia în temeiul căreia sportivii sunt consideraţi ?funcţionari? este perimată, întrucât a fost adoptată în 1969, când toată lumea lucra pentru Stat.
Magistraţii Curţii Supreme de Justiţiei au validat cererea făcută întâi de avocatul lui Teia Sponte, iar apoi şi de cei ai celorlalţi inculpaţi, şi a trimis dosarele la Curtea Constituţională pentru discutarea unei excepţii de neconstituţionalitate a legii.
"Textul din actualul Cod penal, adoptat în 1969, când întreaga economie era de stat, privind noţiunea de funcţionar, este neconstituţional, pentru că în prezent România are o nouă Constituţie prin care proprietatea privată este ocrotită şi potrivit legii fundamentale economia este una de piaţă", a declarat avocatul lui Teia Sponte, potrivit Mediafax.
Antena3.ro

×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close