Antena 3 CNN Sport Fotbal intern Vasile Avram şi Sorin Ţerbea au fost eliberaţi, după 58 de zile petrecute în arest

Vasile Avram şi Sorin Ţerbea au fost eliberaţi, după 58 de zile petrecute în arest

Vasile Avram şi Sorin Ţerbea au fost eliberaţi, după 58 de zile petrecute în arest
Sursa foto: Foto: Mediafax
de M.T.    |    22 Noi 2011   •   10:29

Fostul şef al arbitrilor Vasile Avram şi omul de afaceri Sorin Ţerbea au fost eliberaţi din arest în urma unei decizii luate luni de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Instanţa supremă a admis recursurile celor doi împotriva deciziei Curţii de Apel Bucureşti, prin care li s-au respins cererile de eliberare provizorie sub control judiciar făcute în cadrul procesului penal în care aceştia au fost trimişi în judecată.

Cei doi sunt obligaşi să respecte o serie de condiţii după ce au fost eliberaţi. Astfel, Avram şi Ţerbea nu au voie să părăsească oraşele de domiciliu, Bucureşti şi Târgu Mureş, fără înştiinţarea şi încuviinţarea organelor judiciare sau a instanţei, nu au dreptul să discute cu ceilalţi inculpaţi din dosar, cu martorii sau între ei, nu pot purta asupra lor niciun fel de arme, trebuie să se prezinte periodic la secţia de poliţie aferentă zonei de domiciliu, pentru îndeplinirea programului de control judiciar şi să anunţe instanţa în cazul în care îşi schimbă domiciliile.

Sorin Ţerbea a fost singurul care a vorbit cu presa după eliberare, omul de afaceri susţinându-şi nevinovăţia: „Sunt nevinovat. Le vom discuta pe toate la timpul lor. Vom vedea dacă a fost o arestare corectă. Cu siguranţă voi reveni în fotbal”.

E o hotărâre justă. Domnul Ţerbea aştepta această veste cu încredere. Singurul lucru pe care-l recunoaşte e transportul lui Avram cu elicopterul de la Bucureşti la Târgu Mureş, dar acest gest l-a făcut în calitate de prieten”, a spus Călin Budişan, avocatul lui Sorin Ţerbea.

Decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a fost bine primită şi de preşedintele Ligii Profesioniste, Dumitru Dragomir: „O decizie corectă. Aceşti oameni de la Înalta Curte au făcut dreptate. Am convingerea că Avram şi Ţerbea au fost arestaţi degeaba”.

Fostul preşedinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor Vasile Avram şi omul de afaceri Sorin Ţerbea au fost trimişi în judecată, în 19 octombrie, de procurorii DNA, care îi acuză de luare şi, respectiv, dare de mită.

×
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close