Antena 3 CNN Sport Fotbal intern Vasluienii s-au resemnat după eliminarea din Liga Campionilor: „Locul nostru este în Europa League”

Vasluienii s-au resemnat după eliminarea din Liga Campionilor: „Locul nostru este în Europa League”

Vasluienii s-au resemnat după eliminarea din Liga Campionilor: „Locul nostru este în Europa League”
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.T.    |    04 Aug 2011   •   09:22

Eliminarea din turul 3 preliminar al Ligi Campionilor a fost privită ca un lucru normal la Vaslui. Antrenorul Viorel Hizo a recunoscut superioritatea lui Twente, în timp ce patronul moldovenilor, Adrian Porumboiu, s-a resemnta cu ideea că echipa pe care o conduce va evolua doar în Europa League.

 
Am pierdut calificarea în favoarea unei echipei mai bune ca noi. O echipă care acum patru zile a câştigat Supercupa Olandei, învingând Ajax fără drept de apel. Twente este o echipă puternică, care ne-a creat multe probleme”, a spus HIzo la conferinţa de presă de la finalul partidei.
 
Tehnicianul vasluienilor a adăugat că nu are ce să le reproşeze elevilor săi, mai ales că unii dintre ei au evoluat deşi nu erau complet refăcuţi după problemele medicale pe care le-au avut.
 
Sunt mulţumit de toţi jucătorii, au făcut tot ce au putut. Am fost nevoit să folosesc trei jucători accidentaţi, Sânmărtean, Temwanjera şi Jovanovici, iar pe doi dintre ei a trebuit să-i schimb. Sper să învăţăm din cele două jocuri cu Twente şi din greşelile pe care le-am făcut şi cel mai important este să învăţăm să câştigăm. Nu poţi să nu greşeşti când ai un astfel de adversar care domină campionatul Olandei de vreo doi ani de zile”, a precizat antrenorul moldovenilor.
 
Patronul Adrian Porumboiu l-a remarcat pe portarul Cerniauskas şi consideră că pentru echipa sa o participare în Europa League este mai corectă.
 
Am întâlnit o formaţie valoroasă cu experienţă în Liga Campionilor. Va fi greu şi în continuare, pentru că vom juca tot cu o echipă tare şi în Europa League, deşi suntem capi de serie. Cel mai mult mă bucură pestaţia portarului, un copil de 21 de ani, care a apărat foarte bine. Aveam foarte mare nevoie de un portar şi astăzi a dovedit că are calităţi deosebite. Nu am ieşit rău, dar nu am ieşit nici bine. Foarte corect şi cinstit, locul nostru nu este în Liga Campionilor, ci în Europa League”, a declarat fostul arbitru.
 
Antrenorul lui Twente, Co Adriaanse, a fost mulţumit de jocul echipei sale şi l-a remarcat de la FC Vaslui pe Silviu Bălace.
 
M-am bucurat pentru că am avut o posesie bună. Am venit să jucăm ofensiv, drept dovadă bara pe care am avut-o şi ocazia lui John. Mi-a plăcut cum a jucat Bălace de la FC Vaslui, acesta fiind pericolul cel mai mare pentru echipa noastră, după ce a câştigat multe dueluri în faţa lui Ruiz, un jucător ofensiv care se retrage mai greu. Dar, după primele 20 de minute situaţia s-a rezolvat şi nu au mai apărut aşa multe ocazii pentru Vaslui”, a spus tehnicianul olandezilor.
 
FC Vaslui a ratat calificarea în pla-off-ul Ligii Campionilor, după ce a terminat la egalitate, scor 0-0, meciul disputat miercuri, la Piatra Neamţ, în compania lui Twente Enschede, în manşa secundă a turului 3 preliminar al competiţiei. În tur, formaţia olandeză a învins cu scorul de 2-0.

×
Parteneri
Români blocaţi de 24 de ore pe aeroportul din Dubai
x close