Antena 3 CNN Sport Fotbal intern VERDICT TAS în disputa FCSB (STEAUA) - VIITORUL CONSTANȚA. Cine este de fapt CAMPIOANA ROMÂNIEI?

VERDICT TAS în disputa FCSB (STEAUA) - VIITORUL CONSTANȚA. Cine este de fapt CAMPIOANA ROMÂNIEI?

VERDICT TAS în disputa FCSB (STEAUA) - VIITORUL CONSTANȚA. Cine este de fapt CAMPIOANA ROMÂNIEI?
Sursa foto: Foto: Facebook/Academia Gheorghe Hagi
13 Iul 2017   •   12:42

VERDICT TAS în disputa FCSB (STEAUA) - VIITORUL CONSTANȚA. Cine este CAMPIOANA ROMÂNIEI? Tribunalul Sportiv de la Lausanne s-a pronunţat joi în privinţa câştigătoarei Ligii 1 în sezonul 2016-2017, decizând că FC Viitorul rămâne campioana României, aşa cum s-a validat în Comitetul Executiv al FRF, în data de 5 iunie 2017, informează Federaţia Română de Fotbal într-un comunicat. 

Cazul a fost judecat ca urmare a solicitării clubului FC FCSB. Cele două formaţii au încheiat campionatul la egalitate de puncte, 44, iar departajarea s-a făcut în urma rezultatelor directe dintre cele două în play-off-ul campionatului. 

 

Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne va anunța în scurt timp verdictul în procesul FCSB împotriva FRF-LPF- Viitorul, în ce privește titlul de campioană a României! Acum se redactează decizia.

Procesul a început, miercuri, la ora 8,30 şi s-a încheiat în jurul ora 14,00, fiind audiate toate părţile. 

''Instanţa a audiat toate părţile implicate, FCSB, FC Viitorul, Liga şi Federaţia, şi a rămas în pronunţare pentru mâine 13 iulie. Dânşii ne-au spus chiar şi ora, în jurul orei 13,00 urmează să ne transmită prin fax decizia'', a spus secretarul general al LPF pentru AGERPRES. 

Echipa FCSB a pierdut titlul de campioană în ediţia 2016-2017 a Ligii I în faţa echipei FC Viitorul Constanţa. FC Viitorul a încheiat cu acelaşi număr de puncte în clasament ca FCSB, 44, dar departajarea s-a făcut în urma rezultatelor directe din play-off, echipa lui Hagi câştigând cu 3-1 pe teren propriu şi remizând la Bucureşti, 1-1. 

Conducerea FCSB contestă câştigarea titlului de către FC Viitorul deoarece susţine că Regulamentul de Organizare a Activităţii Fotbalistice (ROAF) prevede faptul că în calculul punctelor obţinute în meciurile directe cu gruparea din Ovidiu se iau toate cele patru partide disputate în sezonul 2016-2017 şi nu doar meciurile din play-off, aşa cum menţionează LPF. Finanţatorul clubului FCSB, Gigi Becali, a anunţat, la 13 mai, că formaţia sa este campioană, deşi LPF a decernat titlul echipei FC Viitorul, precizând că va merge la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne pentru a se face dreptate. 

Atât FC Viitorul, cât şi FCSB îşi vor avea vineri adversarele din turul al treilea preliminar al Ligii Campionilor, indiferent de postura din care se vor afla în urne. 

×
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close