Antena 3 CNN Sport Fotbal intern Vestea uriașă primită de CSA Steaua de la UEFA! Anunțul de ultimă oră

Vestea uriașă primită de CSA Steaua de la UEFA! Anunțul de ultimă oră

Vestea uriașă primită de CSA Steaua de la UEFA! Anunțul de ultimă oră
08 Feb 2017   •   22:37

Noua echipă de fotbal înfiinţată de CSA Steaua, care se va înscrie din vară în liga a patra sau liga a cincea, are dreptul de a juca în cupele europene deşi este un club departamental.

Dezvăluirea a fost făcută de Ionuţ Lupescu, directorul Comitetului Executiv Tehnic al UEFA, la Digi Sport.

Oficialul forului continental a anunţat că UEFA nu interzice prezenţa cluburilor deţinute de stat în competiţiile organizate de ea şi a oferit şi un exemplu în acest sens: un club din Kazahstan şi unul din Rusia care joacă în cupele europene.

Există echipe departamentale care joacă în cupele europene. Există în Kazahstan. A fost o circulară trimisă de FIFA, dacă nu mă înșel, acum mulți ani, și cred că nu a fost înțeleasă foarte bine. Vă dau și exemplul lui Rubin Kazan, echipa unei regiuni din Rusia, tot guvernul este în spatele echipei și a jucat în cupele europene”, a spus Ionuț Lupescu.

Anunţul lui Lupescu vine la câteva săptămâni după ce şi Adrian Stângaciu, şeful Departamentului Juridic al FRF, a declarat că nu există nicio interdicţie din punct de vedere regulamentar ca un club al unui Minister să joace în cupele europene, dacă obţine acest drept.

Ultimele dezvăluiri sunt în contradicţie cu părerea generală din România din ultimul deceniu şi jumătate, conform căreia un club departamental nu poate juca în cupele europene şi nici măcar în Liga 1.

Acesta a fost printre principalele motive pentru care Steaua a fost privatizată în a doua parte a anilor '90, pentru a fi patronată ulterior de Viorel Păunescu şi, din 2003, Gigi Becali.

×
Subiecte în articol: CSA Steaua UEFA
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close