Antena 3 CNN Sport Fotbal intern Victor Pițurcă: Am câștigat în fața celei mai bune echipe din grupă

Victor Pițurcă: Am câștigat în fața celei mai bune echipe din grupă

Victor Pițurcă: Am câștigat în fața celei mai bune echipe din grupă
08 Sep 2014   •   12:04

Selecționerul echipei naționale de fotbal a României, Victor Pițurcă, a declarat că tricolorii au învins ''probabil cea mai bună echipă din grupă'', duminică seara, la Pireu, în debutul preliminariilor EURO 2016, informează AGERPRES.

''A fost o victorie foarte importantă, împotriva cele mai bune echipe din grupă. Știam că grecii vor fi obosiți din cauza participării la Cupa Mondială și pentru că le lipseau patru sau cinci jucători foarte buni'', a declarat Pițurcă după meci.

Pițurcă a afirmat că tricolorii au jucat altfel decât au făcut-o în barajul pentru CM 2014: "Am învățat din baraj, atunci am jucat mult mai avântat, am încercat să facem presing în jumătatea lor. Acum am schimbat și i-am schimbat în jumătatea noastră de teren și am avut câștig de cauză."

Victor Pițurcă a apreciat că naționala României are șanse de victorie și în meciurile următoare, cu Ungaria (11 octombrie, la București) și Finlanda (deplasare, 14 octombrie), iar în cazul în care tricolorii vor reuși acest lucru atunci sunt favoriți la calificare.

De asemenea, italianul Claudio Ranieri, selecționerul echipei naționale de fotbal a Greciei, a declarat că formația sa a făcut tot ce a putut, dar România a fost calmă și s-a apărat foarte bine.

''Grecia a făcut maximum din ce putea. Am încercat să îi punem sub presiune, să marcam, dar România a fost foarte calmă și s-a apărat bine, le-a mers foarte bine'', a spus tehnicianul italian.
"Cred că România, în acest moment, este mult mai bună din punct de vedere fizic. Fotbaliștii României au jucat 6 meciuri în competiția internă, în timp ce unii dintre jucătorii noștri au câte unul. Grecia a făcut tot ce putea, în aceste condiții. A fost dificil să aleg jucătorii cei mai potriviți. A fost greu, dar este normal pentru acest stadiu în care ne aflăm", a mai spus Ranieri.

Tehnicianul italian nu a fost impresionat de jucătorii României, fiindcă îi știa ''foarte bine''.

''Cred că un egal ar fi fost mai corect. Nu sunt supărat, însă. A fost doar primul meci și nimic nu s-a schimbat. Grecia și România rămân favorite la calificare'', a subliniat Ranieri.

Naționala de fotbal a României a învins Grecia cu scorul de 1-0 (1-0), duminică seara, pe stadionul ''Georgios Karaiskakis'' din Pireu, cu porțile închise, și a debutat cu dreptul în Grupa F a preliminariilor EURO 2016.

×
Subiecte în articol: Victor Pițurcă Claudio Ranieri
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close