Antena 3 CNN Sport Fotbal intern Victor Piţurcă: ?Am convocat cei mai valoroşi şi cei mai în formă jucători?

Victor Piţurcă: ?Am convocat cei mai valoroşi şi cei mai în formă jucători?

Victor Piţurcă: ?Am convocat cei mai valoroşi şi cei mai în formă jucători?
23 Mar 2009   •   13:23

Selecţionerul Victor Piţurcă şi Maximilian Nicu au apărut în faţa presei la reunirea lotului naţionalei pentru dubla cu Serbia şi Austria din preliminariile Campionatului Mondial din 2010. Antrenorul ?tricolorilor? este convins că a făcut cele mai bune alegeri în selecţia pentru aceste două partide. ?I-am convocat pe cei mai valoroşi şi pe cei mai în formă. Nu mă gândesc la jucătorii care lipsesc şi care sunt foarte importanţi, cazul lui Chivu sau al lui Florentin Petre. Dar asta este situaţia, mă aştept tot timpul să apară probleme dar e păcat că s-au accidentat înaintea unor meciuri atât de importante?, a declarat Piţurcă.

Tehnicianul s-a arătat optimist înaintea celor două întâlniri şi speră ca interesul manifestat de presă în ceea ce-l priveşte pe Max Nicu să nu-i influenţeze evoluţia fotbalistului de la Hertha. ?Urmează două meciuri foarte importante şi probabil decisive pentru calificare. S-a tot vorbit şi s-au făcut calcule în ultimul timp, dar sper ca echipa României să treacă cu bine peste aceste jocuri. Cel mai important meci este cel cu Serbia. Cred în echipa României şi am speranţa că vom învinge. V-aş ruga să ne lăsaţi să pregătim meciul fără mare tam-tam şi la fel şi cu Maximilian Nicu, care este un jucător nou şi are nevoie să fie lăsat să-şi facă treaba. Max este un jucãtor polivalent şi poate juca oriunde la mijloc şi vom vedea unde îl vom folosi. L-am convocat pentru că vreau să-l cunosc şi probabil va juca. Interesul pentru el este exagerat şi poate nu era momentul să apelez la el, dar prevedeam acest interes. Important este cum va reacţiona el?, a explicat Piţi, care s-a referit şi la perioada lungă în care Adrian Mutu nu a înscris în Serie A, încheiată duminică în partida cu Siena, atunci când ?Briliantul? a reuşit să aducă victoria trupei lui Prandelli prin golul său: ?Adrian Mutu este zeu când marchează, dar când nu încrie toată lumea se îngrijorează. Eu am mai spus, important pentru noi nu e dacă marchează pentru Fiorentina, ci dacă o face pentru echipa naţională. El putea să nu încrie în Italia, dar să fie decisiv pentru România?.

Debutantul Maximilian Nicu le-a arătat ziariştilor paşaportul de cetăţean român, apoi a trecut la lucrurile serioase. ?Primii colegi cu care am vorbit au fost Nicoliţă şi Tamaş. Mi-au lăsat o impresie foarte bună, au fost foarte amabili, iar asta este foarte bine pentru mine, pentru că mă va ajuta să mă integrez mai repede. Este o onoare că mă aflu printre jucătorii echipei naţionale?, a declarat mijlocaşul Herthei. Acesta a adăugat că pentru moment nu ar fi interesat să evolueze în campionatul României: ?Nu ştiu foarte multe despre fotbalul românesc, dar cunosc faptul că există foarte mult potenţial. Însă nu aş juca deocamdată aici pentru că am aşteptat prea mult să ajung la Hertha?.

Referitor la accidentarea suferită în ultimul meci de campionat, Max Nicu i-a liniştit pe jurnalişti - ?Glezna este mai bine, dar aş juca şi accidentat? -, însă a apărut un nou motiv de îngrijorare. Proaspătul cetăţean român are o uşoară răceală, motiv de glumă la conferinţa de presă: ?Mai bine dorm singur, pentru că sunt răcit şi nu vreau s-o dau mai departe?.

Antena3.ro

×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close