Antena 3 CNN Sport Fotbal intern Victor Piţurcă: Am fost nemulţumit de foarte mulţi jucători. Cu Mutu am avut o mică problemă

Victor Piţurcă: Am fost nemulţumit de foarte mulţi jucători. Cu Mutu am avut o mică problemă

Victor Piţurcă: Am fost nemulţumit de foarte mulţi jucători. Cu Mutu am avut o mică problemă
de M.T.    |    28 Mar 2013   •   23:25

Victor Piţurcă a vorbit pentru prima oară după dubla cu Ungaria şi Olanda, din preliminariile Cupei Mondiale din 2014, în care echipa naţională a României a avut evoluţii dezamăgitoare şi a obţinut un singur punct.

„Sper ca până la ora jocurilor cu Ungaria şi Turcia să mai găsim jucători, fiindcă am fost nemulţumit de foarte mulţi jucători. Nu de valoarea lor, vorbesc de atitudinea lor. Mentalitatea jucătorilor români eu o cunosc foarte bine. În momentul când ajung la un anumit nivel, când au câştigat meciuri se cred mai valoroşi decât sunt. Eu un lucru care te poate duce foarte mult înapoi şi pierzi. Şi am pierdut. Cât este Olanda de echipă bună nu aveam voie să pierdem în maniera în care am pierdut. La 2-0, nu ne mai interesa scorul, nu mai jucam de o manieră în care să dăm gol. Aşa ceva pentru mine este inacceptabil. Şi atunci trebuie ca în perioada asta să mai aducem vreo 2-3 jucători, să-i băgăm să joace în amicalele pe care le mai avem. Eu am nevoie de jucători care să lupte. Eu vreau ca un jucător când intră două minute în teren, să joace două minute pe viaţă şi pe moarte”, a declarat antrenorul echipei naţionale la Dolce Sport.

Piţurcă a ţinut să lămurească şi declaraţiile făcute despre jucătorii Stelei la finalul partidei cu Olanda, când a spus că aceştia au fost obosiţi, antrenorul liderului din Liga I fiind deranjat de afirmaţiile selecţionerului.

„Reghecampf ar trebui să vadă declaraţiile prima dată. Eu nu sunt amator, nu puteam spune că jucătorii Stelei sunt nepregătiţi. Cum să spui că jucătorii Stelei sunt nepregătiţi, când ei au jucat în patru meciuri cu echipe foarte bune şi au alergat foarte mult? Eu am spus că şi-au irosit din forţe şi nu au mai avut aceeaşi prospeţime fizică la aceste jocuri ale echipei naţionale. Cum vin jucătorii la echipa naţională, îi testăm din puncte de vedere fizic. Exceptându-l pe Cristi Tănase, jucătorii Stelei au fost în parametri normali. Chiar dacă ar fi aşa, niciodată nu aş ieşi în presă să spun lucruri de genul ăsta”, a explicat Piţurcă.

Tehnicianul a ţinut să lămurească şi problema unui eventual conflict pe care l-ar fi avut cu Adrian Mutu, atacantul lui Ajaccio spunând într-un interviu acordat celor de la ProSport că „eu nu comentez deciziile antrenorului, dar singurul lucru care m-a deranjat este că nu mi-a oferit nicio explicaţie. Nu a venit la mine să mă privească în ochi şi să îmi spună de ce nu joc sau care e motivul. Asta personal m-a deranjat foarte mult”.

„Nu cred că a fost o declaraţie profesionistă din partea lui Adrian Mutu, fiindcă eu nu trebuie să-i dau lui explicaţii dacă îl bag sau nu. Şi nu dau explicaţii decât atunci când cred eu că este cazul să dau explicaţii. Pe parcursul cantonamentului nu am avut nicio problemă cu Adrian Mutu. A fost o mică problemă care s-a derulat sâmbătă, când nu era program de cantonament. Stabilisem cu el ceva, nu s-a ţinut de cuvânt, însă acest lucru îl voi detalia la o conferinţa de presă pe care o voi avea. Pe timpul cantonamentului nu a existat nicio disensiune între mine şi vreun jucător sau între jucători şi staf. Dacă cineva spune altceva, sunt tâmpenii, prostii, pentru că noi ştim mai bine ce s-a întâmplat”, a precizat Piţurcă.

„Nu există jucător care să intre în conflict cu mine la echipa naţională. Orice jucător intră în conflict cu mine la echipa naţională şi nu respectă programul pleacă de la lot în prima secundă”, a completat selecţionerul.

De asemenea, Piţurcă a spus că nu are informaţii că jucătorii echipei naţionale ar fi petrecut până dimineaţă după meciul pierdut cu Olanda, aşa cum susţine Dumitru Dragomir, precizând că oricum fotbaliştii au devenit liberi odată ce s-a încheiat partida de la Amsterdam.

„După meciul cu Olanda, după servirea mesei, toţi jucătorii au fost liberi, deci nu au mai intrat în programul echipei naţionale. În momentul când s-a terminat meciul, am venit la masă, am avut o discuţie la cabine cu ei, totul a luat sfârşit, acţiunea echipei naţionale a luat sfârşit. Toţi jucătorii puteau să facă ce vor după ce s-au dus în cameră. Ce au făcut ei mai departe? Nu ştiu, puteau să facă ce vor, e problema lor, ei răspund de faptele lor. Nu am auzit de aceste probleme. Au stat 10 zile în cantonament, au ieşit doar o dată în oraş în Ungaria. În Olanda nu au ieşit, era normal ca după ce se termină acţiunea de la naţională să fie liberi. Lucrurile nu sunt scăpate de sub control”, a afirmat Piţurcă.

Întrebat dacă l-ar deranja ca jucătorii să fi petrecut după o asemenea înfrângere, Piţurcă a răspuns: "Mă deranjează. Mă deranjează şi când aud din presă că la echipele de club fiind au petrecut. M-ar deranja să aud lucruri de genul acesta. Înseamnă că le pasă foarte puţin de ceea ce s-a întâmplat în joc. Însă pe mine mă interesează cum reacţionează jucătorii în teren. În timpul lor liber e problema lor, dar sigur că eu ţin cont de ce fac jucătorii. Am avut probleme de-a lungul timpului cu jucători de genul acesta şi nu poţi să realizezi ce-ţi propui la echipa naţională cu un astfel de tip de jucători”.


×
Parteneri
Schimbare radicală în funcţionarea Poştei Române
x close