Antena 3 CNN Sport Fotbal intern Victor Piţurcă: „Şansele de calificare rămân intacte. Ne batem cu Ungaria pentru locul 2”

Victor Piţurcă: „Şansele de calificare rămân intacte. Ne batem cu Ungaria pentru locul 2”

Victor Piţurcă: „Şansele de calificare rămân intacte. Ne batem cu Ungaria pentru locul 2”
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.T.    |    17 Oct 2012   •   10:17

Evident dezamăgit, dar în continuare optimist în privinţa şanselor de calificare. Astfel s-a prezentat selecţionerul Victor Piţurcă în faţa jurnaliştilor, la finalul partidei pe care România a pierdut-o în faţa Olandei, scor 1-4, în preliminariile Cupei Mondiale din 2014.

„Acum ne batem cu locul doi. Acolo ne este locul, s-a demonstrat asta. Ne vom bate cu Ungaria pentru această poziţie, va fi un meci decisiv în primăvara anului viitor. Ăsta este sportul, ne aşteptam să pierdem la cum am jucat, dar avem 9 puncte şi şansele de calificare rămân intacte”, a declarat Piţurcă.

„Am pierdut categoric, chiar dacă echipa a jucat. Am primit trei goluri din faze fixe, nu mai contează cum am jucat. Am primit goluri extrem de uşor şi am ratat cu seninătate ocazii clare. Nu am reuşit să schimbăm din mers, am intrat în jocul lor. Dacă marcam noi primii, la faza lui Torje, probabil că altfel se scria istoria meciului. A fost şi oboseala meciului din Turcia, acest lucru s-a văzut la mulţi dintre jucători”, a mai precizat antrenorul echipei naţionale.

Piţurcă a vorbit şi despre arbitrajul centralului scoţian Craig Thompson: „Olandezii au avut un penalty uşor acordat, nouă ne-a fost refuzat un penalty, iar golul patru al lor a fost, probabil, marcat din ofsaid. Dar nu mai contează acest lucru în acest moment”.

De cealaltă parte, Louis Van Gaal, selecţionerul Olandei, a fost evident într-o stare de spirit mult mai bună. După ce a recunoscut că nu se aştepta la o asemenea diferenţă de scor („Am pierdut un pariu cu soţia mea. I-am spus că învingem doar cu 2-1”), fostul antrenor al lui Bayern Munchen a spus că echipa sa a devenit principala favorită la câştigarea grupei D.

„Cred că acum suntem favoriţi la câştigarea grupei. Pentru locul al doilea se vor bate Ungaria şi România, dar cred că şi Turcia are un lot bun, dar nu formează o echipă. România e o echipă bine organizată, dar noi i-am provocat să ne atace şi asta ne-a favorizat. Mi-au plăcut doi jucători ai României, dar nu e bine să spun care, pentru că vom juca şi în retur împotriva lor”, a afirmat tehnicianul de 61 de ani.

×
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close