Antena 3 CNN Sport Fotbal intern Victorie mare, dar degeaba: CFR Cluj a ratat calificarea în primăvara Ligii Campionilor, deşi a câştigat pe Old Trafford cu 1-0

Victorie mare, dar degeaba: CFR Cluj a ratat calificarea în primăvara Ligii Campionilor, deşi a câştigat pe Old Trafford cu 1-0

Victorie mare, dar degeaba: CFR Cluj a ratat calificarea în primăvara Ligii Campionilor, deşi a câştigat pe Old Trafford cu 1-0
Sursa foto: Foto: Mediafax/AFP
de M.T.    |    06 Dec 2012   •   10:26

CFR Cluj a obţinut cea mai mare victorie a unei echipe româneşti în Liga Campionilor şi a stabilit un nou record de puncte în grupele acestei competiţii pentru o reprezentantă a ţării noastre, dar va evolua doar în Europa League în primăvară.

Pentru a deveni prima echipă din România care se califică în optimile de finală ale Ligii Campionilor, CFR avea nevoie să obţină un rezultat mai bun decât cel al lui Galatasaray, care întâlnea în deplasare pe Braga.

Misiunea formaţiei din Gruia nu era deloc una uşoară, pentru că adversarul se numea Manchester United, care, pe lângă faptul că evolua pe teren propriu, alinia un prim 11 impresionant chiar şi în condiţiile în care Sir Alex Ferguson a decis să trimită pe teren linia a doua. Dacă putem numi astfel o echipă în care s-au regăsit De Gea, Rooney, Giggs,  Welbeck sau Hernandez.

Iniţial, lucrurile au mers bine pentru campioana României, care a intrat la pauză cu un rezultat de 0-0, în timp ce, în Portugalia, Braga conducea cu 1-0 pe Galatasaray. Mai mult decât atât, clujenii au deschis scorul în minutul 56, prin Luis Alberto, care l-a învins pe De Gea cu un trasor la vinclu de la aproape 30 de metri.

La puţin timp, a sosit vestea egălarii reuşite de Galata, însă, şi la aceste scoruri, CFR mergea mai departe. În ciuda presiunii lui Manchester United, care a forţat şi cu al patrulea atacant, Macheda luându-i locul lui Powell, băieţii lui Paulo Sergio au rezistat şi au obţinut un succes pe cât de improbabil, pe atât de mare.

Din păcate, rămâne doar o victorie de palmares, pentru că, între timp, Galata a reuşit să înscrie şi al doilea gol, asigurându-şi astfel prezenţa între primele 16 echipe ale Europei datorită avantajului meciurilor directe cu CFR.

„A trebui să muncim foarte mult să scoatem rezultatul acesta. Am reuşit să acumulăm multe puncte, dar din păcate Braga nu a reuşit un rezultat bun cu Galatasaray. Dacă nu făceam prostiile din meciul cu Galatasaray de acasă, acum era în altă poziţie. Nu sunt dezamăgit, dar jucătorii sunt trişti pentru că au făcut zece puncte şi nu s-au calificat. Trebuie să fim mândri, deoarece nu în fiecare zi poţi să câştigi pe Old Trafford”, a spus Paulo Sergio la finalul întâlnirii.

Man. United: De Gea - Jones, Wootton, Smalling, Buttner - Powell (Macheda 73), Cleverley (Scholes 45), Giggs (Fletcher 86) - Welbeck, Rooney, Hernandez

CFR: Felgueiras - Ivo Pinto, Cadu, Piccolo, Rada - G. Mureşan, Luis Alberto - Sougou (Kapetanos 90+2), Rui Pedro (Aguirregaray 71), Camora - Bastos (Maftei 78)

Rezultate grupa H: Manchester United - CFR Cluj 0-1 (Luis Alberto 56), Braga - Galatasaray 1-2 (Mossoro 32 / B. Yilmaz 58, A. Yilmaz 78)

Clasament final grupa H:
1.Manchester United 12p, 2.Galatasaray 10p, 3.CFR Cluj 10p, 4.Braga 3p.

×
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close