Antena 3 CNN Sport Fotbal intern Vlaicu, noua "Bunică" din Ghencea. Steaua ? Gloria Buzău 1-1 (VIDEO)

Vlaicu, noua "Bunică" din Ghencea. Steaua ? Gloria Buzău 1-1 (VIDEO)

Vlaicu, noua "Bunică" din Ghencea. Steaua ? Gloria Buzău 1-1 (VIDEO)
26 Oct 2008   •   21:00

Meciul cu Gloria Buzău contând pentru etapa a XII-a a fost primul meci pentru Steaua fără Marius Lăcătuş pe bancă după aproape un an de zile. În aşteptarea lui Dorinel Munteanu, "roş-albaştrii" au fost conduşi de Massimo Pedrazzini. De cealaltă parte, cu un singur punct acumulat în primele 11 etape, formaţia buzoiană a egalat un "record" vechi de 51 de ani! În sezonul 1957-1958, CS Oradea avea acelaşi punctaj după disputarea a 11 runde, echipa bihoreană terminând ediţia respectivă de campionat cu numai 5 puncte, dintr-o victorie si 3 remize. Buzoienii s-au salvat anul trecut la limită de la retrogradare, dar anul acesta situaţia se anunţă a fi şi mai neagră.
Steaua nu mai învinsese în campionat de 3 etape, de la victoria cu 4-0 în faţa Gaz Metanului. Gigi Becali, patronul Stelei, declara înainte de partidă că nu-l interesează meciul pentru că ştie că Gloria nu va pune probleme. Pe cât de lejer a tratat patronul această partidă, la fel s-au comportat şi jucătorii. Steaua pierde puncte importante în faşa unei formaţii care nu a jucat nimic până acum, dar care reuşeşte să răstoarne carul mare tocmai în Ghencea.
Cert este că în prima repriză, Steaua nu a reuşit să găsească drumul spre gol. Astfel că după jocul modest, fanii "roş-albaştri" au afişat un banner prin care îşi strigau dragostea pentru legenda din Ghencea, Marius Lăcătuş: "Lăcă, chiar dacă ai plecat / Cu noi pe viaţă ai semnat".
În min. 49, Kapetanos este lansat în careu şi îi pasează lui Bănel Nicoliţă în faţa porţii, iar mijlocaşul Stelei reia cu latul din 6 metri in plasă.

Zece minute mai târziu, Vlaicu se dovedeşte a fi "noua Bunică din Ghencea" şi trimite cu capul în plasă din 6 metri, din faţa lui Goian, după o lovitură de colţ. Gloria Buzău egalează.

În minutul 74 de joc, Goian trimite în bară, iar reluarea lui Ghionea trece pe lângă poarta lui Arcaba. Ocazia se repetă în ultimul minut regulamentar de joc, când Kapetanos este faultat în careu, iar centralul indică penalti. Nicoliţă execută lovitura în stânga portarului, dar Arcaba are o zi perfectă şi respinge.


Steaua continuă evoluţiile deosebit de slabe şi fără Marius Lăcătuş pe bancă, iar noul antrenor va avea mult de recuperat în acest sezon.
Steaua va mai juca în acest an cu Dinamo (deplasare), Rapid (deplasare), FC Timişoara (acasă), Universitatea Craiova (deplasare), Unirea Urziceni (acasă) iar în Champions League cu Olympique Lyon (deplasare), AC Fiorentina (acasă) şi FC Bayern München (deplasare).

×
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close