Antena 3 CNN Sport Gică Popescu nu va candida la președinția FRF

Gică Popescu nu va candida la președinția FRF

Gică Popescu nu va candida la președinția FRF
27 Ian 2017   •   18:20

Fostul internațional Gheorghe Popescu a anunțat că nu va mai candida la președinția Federației Române de Fotbal.

"În legătura cu ultimele declarații apărute în spațiul public, conform cărora eu aș dori să candidez din nou la președinția federației, țin să precizez că acesta este un subiect încheiat pentru mine. Așa cum am spus-o și în alte rânduri, eu nu voi mai candida pentru funcția de președinte FRF și dezaprob în totalitate aceste afirmații din mass-media", a transmis Gheorghe Popescu pe contul său de Facebook.

Gheorghe Popescu a candidat de două ori la președinția Federației Române de Fotbal. Prima oară la alegerile din 2005, la doi ani după încheierea carierei de fotbalist, când a pierdut în fața fostului președinte al FRF, Mircea Sandu. El și-a depus candidatura și în 2014, însă pe 4 martie, cu doar o zi înaintea alegerilor pentru președinția federației a fost condamnat la 3 ani și o lună de închisoare în "dosarul transferurilor".

Conform actualului statut al Federației Române de Fotbal, Popescu nu poate candida deoarece la alegerile pentru funcția de președinție se pot înscrie doar persoane care "nu au suferit condamnări penale privative de libertate", informează Agerpres.

În ultima perioadă, în presa sportivă, au apărut mai multe informații potrivit cărora Gheorghe Popescu dorește să candideze la alegerile pentru președinția FRF care vor avea loc în 2018. Vineri, finanțatorul FC Steaua, Gigi Becali a declarat la postul Digi Sport că Gheorghe Popescu va fi președinte al FRF deoarece "pedeapsa lui va fi grațiată".

×
Subiecte în articol: Gica Popescu
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close