Antena 3 CNN Sport JO2016 Gestul făcut de o sportivă italiană la Rio. S-a urcat pe podium și toată lumea a încremenit de uimire

Gestul făcut de o sportivă italiană la Rio. S-a urcat pe podium și toată lumea a încremenit de uimire

Gestul făcut de o sportivă italiană la Rio. S-a urcat pe podium și toată lumea a încremenit de uimire
15 Aug 2016   •   14:06

O sportivă italiană medaliată cu argint la Rio a primit nenumărate elogii după ce a arborat, pe podium, drapelul Uniunii Europene.  "Europa este unită împotriva terorismului. Am purtat drapelul european pentru victimele de la Paris şi Bruxelles. ISIS nu trebuie să învingă!" este mesajul floretistei Elisa Di Francisca.

Gestul său a fost apreciat nu doar de ziarele din Peninsulă, ci şi de şefa diplomaţiei europene, Federica Mogherini, şi ea italiancă.

Elisa Di Francisca a devenit prima sportivă care-şi sărbătoreşte cu drapelul european medalia olimpică, notează şi ziarul francez Le Monde. 

"Vreau să arăt drapelul nostru ca pe un mesaj", a declarat scrimera italiană, lansând un apel la unitatea europenilor. "Europa există şi ea este unită. Şi numai fiind uniţi putem depăşi anumite bariere, anumite temeri, fără a face ceea ce ei încearcă să ne facă, să ne baricadăm în casele noastre de teamă. Mă refer la ceea ce s-a petrecut la Paris, la Bruxelles şi aşa mai departe", a explicat Di Francisca. 

"Trebuie să încercăm să rămânem uniţi. Spun asta pentru că, de fiecare dată când călătoresc, văd oameni care se uită la celelalte persoane ca la nişte străini", a regretat sportiva. 

"Nu suntem diferiţi, trebuie să ne iubim unii pe alţii şi nu să ne temem de celălalt. Dacă vom face asta, vom juca jocul lor", a insistat Di Francisca, citată de AFP. 

Atacurile teroriste de la Paris şi Saint-Denis, în regiunea pariziană, din data de 13 noiembrie 2015, s-au soldat cu 130 de porţi şi sute de răniţi. Patru luni mai târziu, pe 22 martie 2016, 32 de persoane au fost ucise în atentatele care au avut loc la aeroportul şi metroul din Bruxelles. Toate atacurile au fost revendicate de către grupul Stat Islamic. 
 

×
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close