Antena 3 CNN Sport JO2016 Jocurile Olimpice din 2012, un uriaş succes economic pentru Marea Britanie

Jocurile Olimpice din 2012, un uriaş succes economic pentru Marea Britanie

Jocurile Olimpice din 2012, un uriaş succes economic pentru Marea Britanie
de M.T.    |    19 Iul 2013   •   10:26

Jocurile Olimpice din 2012 au oferit economiei britanice un impuls de 9,9 miliarde de lire sterline (15 miliarde de dolari), depăşind costurile de 8,9 miliarde de lire sterline, potrivit estimărilor publicate vineri de agenţia guvernamentală de promovare a comerţului U.K. Trade & Investment, transmite Bloomberg, citată de Agerpres.

Cifra de 9,9 miliarde de lire sterline este compusă din 5,9 miliarde de lire sterline reprezentând vânzări suplimentare ca urmare a activităţilor legate de Jocurile Olimpice, la care se adaugă 2,5 miliarde de lire sterline reprezentând investiţii suplimentare în Marea Britanie de pe urma jocurilor şi contracte peste hotare pentru companiile britanice, în valoare de 1,5 miliarde de lire sterline.

„Împreună cu companiile din ţară, valorificăm momentul olimpic şi producem o moştenire de durată a Jocurilor Olimpice care va ajuta Marea Britanie să fie un câştigător în cursa globală”, a declarat premierul David Cameron într-un comunicat.

„Nu există nicio îndoială că Jocurile Olimpice din 2012 s-au dovedit o poveste de succes pentru companiile britanice', a precizat, la rândul său, ministrul britanic pentru Afaceri, Vince Cable.

Raportul UKTI susţine că firmele britanice au câştigat contracte externe în valoare de 1,5 miliarde de lire sterline pentru alte evenimente sportive globale, precum Jocurile de Iarnă de la Sochi, Cupa Mondială din Brazilia şi Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro.

Pe lângă impactul financiar, raportul scoate în evidenţă şi impactul social al Jocurilor Olimpice din 2012. Raportul susţine că în prezent numărul persoanelor care fac sport cel puţin odată pe săptămână este cu 1,4 milioane mai mare decât în 2005.

Un raport separat realizat de firma de consultanţă Grant Thornton a estimat că Jocurile Olimpice ar putea genera beneficii de 28 până la 41 miliarde de lire sterline până în 2020.

×
Subiecte în articol: Londra Marea Britanie
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close