Antena 3 CNN Sport JO2016 JOCURILE OLIMPICE RIO 2016. Olimpiada de la Rio, la ora debutului

JOCURILE OLIMPICE RIO 2016. Olimpiada de la Rio, la ora debutului

JOCURILE OLIMPICE RIO 2016. Olimpiada de la Rio, la ora debutului
05 Aug 2016   •   08:55

JOCURILE OLIMPICE RIO 2016. Ediția a 31-a a Jocurilor Olimpice de vară de la Rio de Janeiro va debuta oficial vineri (sâmbătă, 02,00, ora României), cu ceremonia de deschidere, care va avea loc pe Stadionul Olimpic Maracana, scrie Agerpres.

La JOCURILE OLIMPICE RIO 2016, care au loc în plină iarnă australă, vor participa peste 10.500 de sportivi, din 206 țări, printre care și România, care va avea o delegație de 96 de sportivi și 7 rezerve, la 15 sporturi. Portdrapelul delegației noastre va fi gimnasta Cătălina Ponor, triplă campioană olimpică în 2004, la Atena.

JOCURILE OLIMPICE RIO 2016. Sportivii se vor întrece la 28 de discipline sportive, în 306 probe, marea competiție polisportivă urmând să se încheie în data de 21 august. Sporturi care au fost (re)introduse la această ediție sunt rugby-ul, cu varianta sa în 7, și golful.

JOCURILE OLIMPICE RIO 2016. Olimpiada de la Rio este marcată de un uriaș scandal de dopaj care a afectat în primul rând echipa Rusiei, decimată în urma unui raport care a dezvăluit un dopaj instituționalizat în această țară, dar și alte echipe olimpice, precum cea a României, care nu va avea reprezentanți la kaiac-canoe, în urma suspendării echipei de seniori de către federația internațională de profil, din cauza numeroaselor cazuri de dopaj.

JOCURILE OLIMPICE RIO 2016. Pe lângă mișcările sociale față de cheltuielile exorbitante ale Braziliei, o țară aflată de ceva timp în criză economică, pentru organizarea Jocurilor Olimpice, pe lângă preocupările pentru securitate, o problemă globală în acest moment, o temere majoră legată de Olimpiada de la Rio este legată de virusul Zika, aceasta determinând numeroase retrageri la diferite sporturi, în special la golf și tenis, una dintre absențe fiind cea a jucătoarei de tenis Simona Halep, numărul trei mondial.

În premieră, la JOCURILE OLIMPICE RIO 2016 va participa o echipă a refugiaților, formată din zece sportivi. Cele mai mari delegații sunt cele ale Statelor Unite, cu 554 de sportivi, ale Braziliei, 465 sportivi, și Germaniei, 425 sportivi, etc.

JOCURILE OLIMPICE RIO 2016 sunt găzduite de 32 de baze sportive, dintre care șase îndeplineau deja cele mai înalte standarde competiționale, iar nouă dintre cele existente au fost renovate. Zece arene au fost ridicate special pentru JOCURILE OLIMPICE RIO 2016 și vor deveni permanente, iar alte noi șapte sunt temporare. Toate sunt împărțite în patru mari zone olimpice: Barra, Copacabana, Deodoro și Maracana.

Cântărețe celebre și mai multe supermodele din Brazilia sunt anunțate în programul ceremoniei de deschidere a JOCURILE OLIMPICE RIO 2016. Spectacolul, desfășurat sub regia semnată de Daniela Thomas, Fernando Meirelles și Andrucha Waddington, are în fruntea distribuției cântărețe afro-braziliene din toate generațiile. Pe de o parte, va fi prezentă cântăreața de samba Elza Soares, denumită și Tina Turner din Brazilia, în vârstă de 79 de ani, care a fost căsătorită cu fotbalistul Garrincha. La celălalt capăt de pod este noua senzație muzicală de la Rio de Janeiro, MC Soffia, de numai 11 ani.

Președintele interimar al Braziliei, Michel Temer, va fi cel care va declara deschise JOCURILE OLIMPICE RIO 2016. .

JOCURILE OLIMPICE RIO 2016. Potrivit estimărilor federațiilor naționale, România are ca obiectiv cucerirea a 6-8 medalii la Rio, față de 9 câte a câștigat la Londra, în urmă cu patru ani (2-5-2), când a aliniat 103 sportivi la 14 sporturi.

×
Subiecte în articol: JO2016 Olimpiada
Parteneri
Harta voturilor din Bucureşti. Cât "teren" controlează candidaţii
x close