Antena 3 Sport JO2016 OLIMPIADĂ. Discursul tulburător al unui medaliat cu argint. A cerut scuze ţării sale

OLIMPIADĂ. Discursul tulburător al unui medaliat cu argint. A cerut scuze ţării sale

08 Aug 2016   •   12:35
OLIMPIADĂ. Discursul tulburător al unui medaliat cu argint. A cerut scuze ţării sale

Halterofilul nord-coreean Om Yun-Chol a adresat scuze poporului său şi liderului statului, pentru că a reuşit să câştige "doar" o medalie de argint la proba de 56 de kg.

Om Yun-Chol a cucerit medalia de aur la Londra, în 2012, când a ţinut să-i mulţumească fostului lider nord-coreean Kim Jong-il, decedat în 2011, pentru insipraţia pe care i-a oferit-o.

După "eşecul" de ieri, sportivul şi-a cerut scuze şi a declarat că speră să cucerească aurul când va avea următoarea ocazie.

"El (n.r. Kim Jong-il, tatăl actualului lider, Kim Jong-un) va fi mereu inspiraţia mea şi mi pare rău că nu am fost capabil să-l răsplătesc cu o medalie de aur. Sper să revin şi, când voi avea următoarea oportunitate de a concura, să-mi arăt recunoştinţa cu aur. Asta include toate competiţiile care vor avea loc de anul viitor şi până la Jocurile Olimpice de Tokyo, din 2020. Nu cred că pot fi un erou pentru poporul meu cu o medalie de argint", a spus Om.

Medalia de argint a lui Om Yun Chol este prima cucerită de Coreea de Nord la Jocurile Olimpice de la Rio.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close