x close

OLIMPIADĂ. Florin Mergea și Horia Tecău, calificare la pas la RIO 2016

07 Aug 2016   •   02:00
OLIMPIADĂ. Florin Mergea și Horia Tecău, calificare la pas la RIO 2016

Tenismenii români Florin Mergea şi Horia Tecău s-au arătat optimişti după debutul victorios la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, 6-3, 6-2 cu argentinienii Federico Delbonis/Guillermo Duran. 

"Primul meci e întotdeauna dificil. Am avut şanse să facem break-ul devreme, nu l-am luat, au făcut ei pentru 3-2, dar am revenit. Am fost liniştiţi, ştiam că putem, tocmai pentru că avusesem acele şanse la început. Nu ne-a deranjat căldura. Am venit de la temperaturi mai ridicate decât aici şi umiditate foarte mare, şi la Washington, şi la Toronto. Aici mi se pare chiar plăcut", a declarat Tecău după meci, citat de site-ul Clubului Sportiv Dinamo. 

La rândul său, Florin Mergea a spus: "Am avut o tactică bine stabilită dinainte, am stat mereu acolo, am ştiut ce avem de făcut. N-a fost un meci uşor, pentru că şi ei au încercat. A bătut vântul, dar important e că am trecut mai departe. O să pregătim şi meciul următor la fel de bine ca pe acesta şi sperăm să iasă din nou bine'' 

''Ştiam că adversarii noştri vor sta mult pe spatele terenului, de aceea a fost important să-i atacăm noi, să nu le dăm timp să-şi facă jocul. De asemenea, să fim agresivi pe retur. Ne-am mişcat bine şi la fileu, şi la serviciu, şi din spate. Când pui toate astea la un loc în practică, e greu pentru echipa adversă să intre în joc cu noi'', a conchis Mergea. 

Cei doi români vor juca în optimi cui mexicanii Santiago Gonzalez şi Miguel-Angel Reyes-Varela. 

Sursă: Agerpres

Citeşte mai multe despre:

Florin Mergea Horia Tecau JO 2016 Olimpiada tenis
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati