Antena 3 Sport JO2016 Scrimera Simona Pop, portdrapelul delegației României la ceremonia de închidere a Jocurilor Olimpice de la Rio

Scrimera Simona Pop, portdrapelul delegației României la ceremonia de închidere a Jocurilor Olimpice de la Rio

21 Aug 2016   •   18:29
Scrimera Simona Pop, portdrapelul delegației României la ceremonia de închidere a Jocurilor Olimpice de la Rio
Sursa foto: Foto: wikipedia.org

Comitetul Olimpic și Sportiv Român a stabilit, sâmbătă, ca scrimera Simona Pop, componentă a echipei de spadă care a cucerit titlul olimpic la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, să poarte drapelul României la ceremonia de închidere de duminică, scrie Agerpres.

''Așa cum s-a întâmplat la fiecare ediție a Jocurilor Olimpice, pentru a fi portdrapel au fost nominalizați sportivii care au obținut cele mai bune performanțe de-a lungul competiției'', precizează COSR.

În vârstă de 27 de ani, Simona Pop este de câțiva ani una dintre componentele de bază ale echipei de spadă. Ea are în palmares două titluri europene cu echipa, în 2014 la Strasbourg și în 2015 la Montreux, plus încă două medalii continentale, argint cu echipa în 2013 la Zagreb și bronz la individual în 2015 la Montreaux, la care se adaugă două medalii mondiale, argint în 2015 la Moscova și bronz în 2013 la Budapesta.

Ceremonia de închidere va avea loc duminică noaptea spre luni dimineața (ora 02,00, în România), pe stadionul Maracana.

''Evenimentul se anunță unul spectaculos, organizatorii promițând o petrecere de neuitat, inspirată de carnavalul brazilian cu dans și muzică. Invitatul de seama al organizatorilor este starul norvegian Kygo, producător, compozitor și DJ'', precizează COSR.

Înaintea ultimei zile de competiții, România a cucerit la JO 2016 patru medalii: aurul echipei feminine de spadă, argintul obținut de tenismenii Florin Mergea și Horia Tecău la dublu masculin, bronzul luat de Gabriel Sîncrăian la haltere (cat. 85 kg) și cel cucerit de canotoarele de la 8+1.

România a participat cu o echipă de 96 de sportivi și 7 rezerve, la 15 discipline sportive, iar portdrapel la ceremonia de deschidere a fost gimnasta Cătălina Ponor.

 

×

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close