Antena 3 CNN Sport Jorge Bernardo Griffa a încetat din viață | Jucătorul legendar de la Argentina avea 88 de ani

Jorge Bernardo Griffa a încetat din viață | Jucătorul legendar de la Argentina avea 88 de ani

Jorge Griffa, fundaş legendar al lui Atletico Madrid, s-a stins din viaţă la vârsta de 88 de ani.

Jorge Bernardo Griffa a încetat din viață | Jucătorul legendar de la Argentina avea 88 de ani
Sursa foto: Profimedia Images
de Georgiana Adam    |    16 Ian 2024   •   21:21

Anunțul cu privire la decesul fostului fundaș a fost dat de către clubul Newell's Old Boys.

Jorge Griffa, jucător de legendă al clubului spaniol de fotbal Atletico Madrid, a încetat din viaţă la vârsta de 88 ani.

”Regretăm profund decesul lui Jorge Bernardo Griffa. El Maestro, simbolul de necontestat al lui Newell’s, a fost jucător, antrenor de tineret și creatorul unei pepiniere care a dat fotbaliști uriași lumii. Moștenirea ta va face mereu parte din istoria noastră, să te odihnești în pace”, a transmis clubul Newell’s Old Boys, pe rețelele sale de socializare, notează Agerpres. 

Cariera impresionantă a lui Jorge Bernardo Griffa a început la Newell’s Old Boys. De-a lungul timpului, Griffa a câștigat trei cupe în anii 1960, 1961 și 1965, precum și Cupa Cupelor Europene în 1962.

În 1959, Griffa a învins Brazilia cu echipa națională a Argentinei, în Copa América, având cea mai notabilă victorie din toată cariera sa. 

Jorge Bernardo Griffa a scris istorie la diverse echipe, jucând și pentru RCD Espanyol, dar și antrenând cu succes tineri talentați.

Anii pe care i-a petrecut la Atlético de Madrid au fost deosebit de remarcabili, reușind să obțină nu mai puțin de cinci titluri, inclusiv trofeul Ligii în 1966.

De-a lungul carierei, fostul fundaș a jucat în aproape 300 de meciuri și este unul dintre acei fotbaliști care au reușit să se impună în fotbal.

 

 

×
Subiecte în articol: jorge bernanrdo griffa fotbal deces
Parteneri
Zeci de tornade impresionante au lovit centrul Statelor Unite
x close