Antena 3 CNN Sport Jose Mourinho, concediat de la Tottenham Hotspur

Jose Mourinho, concediat de la Tottenham Hotspur

Clubul britanic Tottenham Hotspur l-a concediat pe tehnicianu Jose Mourinho, relatează presa din Regatul Unit.

Jose Mourinho, concediat de la Tottenham Hotspur
Sursa foto: hepta
de Georgiana Adam    |    19 Apr 2021   •   12:52

Anunțul plecării lui Mourinho vine la câteva ore după ce clubul a anunțat că plănuiește să se alăture altor echipe în vederea constituirii unei Super Ligi europene.

Contractul portughezului cu clubul londonez urma să expire la finalul sezonului din 2023.

Mourinho pleacă în contextul în care clubul ocupă poziția a șaptea în clasamentul primului eșalon britanic, loc care nu asigură prezența în Liga Campionilor.

De asemenea, demiterea tehnicianului vine cu doar câteva zile înainte de finala Cupei Ligii la fotbal, în care Tottenham o va întâlni pe Manchester City.

Mourinho, 58 de ani, a preluat poziția de antrenor la Tottenham Hotspur în noiembrie 2019, fiind precedat de Mauricio Pochettino.

La momentul respectiv, echipa era pe locul 14 în clasament, însă tehnicianul a reușit să o ducă pe 6, loc care asigură prezenţa în Liga Campionilor.

În ultimul meci disputat vineri, Tottenham a încheiat egal, 2 - 2, cu Everton.

Tottenham Hotspur se numără printre cele 12 cluburi care au zguduit lumea fotbalului european prin anunțul constituirii unei Super Ligi europene, separată de actuala Ligă a Campionilor.

Proiectul "Super Liga", pe cale să schimbe faţa fotbalului european

Douăsprezece dintre cele mai importante cluburi europene au comunicat, luni, că au ajuns la un acord pentru crearea unei noi competiţii, Super Liga.

"Cluburile fondatoare speră să se angajeze în discuţii cu UEFA şi FIFA pentru a găsi cele mai bune soluţii pentru noua ligă şi pentru fotbal în ansamblu", se arată în anunţul oficial.

Cei 12 fondatori sunt AC Milan, Arsenal Londra, Atletico Madrid, Chelsea, FC Barcelona, Inter Milano, Juventus, Liverpool, Manchester City, Manchester United, Real Madrid şi Tottenham.

Preşedintele grupului fondator. este Florentino Perez, conducătorul de la Real Madrid.

Competiţia ar urma să includă, în total, 20 de echipe împărţite iniţial în două grupe de câte 10. Meciurile ar urma să înceapă în luna august a fiecărui an iar finala ar urma să se desfăşoare în luna mai a anului următor.

×
Subiecte în articol: Jose Mourinho Tottenham Hotspur
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close