Antena 3 CNN Sport Jucătoarea de handbal Cristina Neagu a revenit la echipa națională, după un an de pauză

Jucătoarea de handbal Cristina Neagu a revenit la echipa națională, după un an de pauză

Cristina Neagu s-a întors la naţională după un an de pauză. Căpitanul reprezentativei de handbal feminin s-a prezentat, duminică, la reunirea, în vederea partidelor cu Danemarca din preliminariile Campionatul European 2022.

Jucătoarea de handbal Cristina Neagu a revenit la echipa națională, după un an de pauză
Sursa foto: Captura Facebook / Cristina Neagu
de Georgiana Adam    |    27 Feb 2022   •   19:49

Cristina Neagu şi-a anunţat revenirea în lotul echipei naționale printr-o fotografie îmbrăcată în tricoul reprezentativei.

După calificarea României la Campionatul Mondial din 2021, căpitanul echipei de handbal a anunțat oficial că va lua o pauză, însă decizia nu era una definitivă.

La începutul acestei luni, Neagu a fost convocată de către antrenorul reprezentativei Adrian Vasile, cu care lucrează şi la CSM Bucureşti, iar handbalista a decis să revină în lot.

Pentru România urmează meciuri din preliminariile Campionatului European din 2022, iar primul adversar este Danemarca, formație pe care o întâlnim în dublă manșă, prima dată la Mioveni, la începutul lunii martie, potrivit News.ro

Cristina Neagu, de patru ori cea mai bună handbalistă a lumii

Cristina Neagu și-a început cariera la vârsta de 12 ani, prin antrenoarea Maria Covaci. Cinci ani mai târziu, a fost declarată cea mai bună jucătoare de la Campionatul European de Tineret din Austria.

Neagu este singura sportivă din istorie care a câștigat de patru ori titlul de ”Cea mai bună jucătoare din lume” în clasamentul IHF.  În anul 2020, Cristina devine prima jucătoare cu 250 de goluri marcate la Campionatul European cu cea mai rapidă aruncare din turneu: 129 km/h.

 

×
Subiecte în articol: Cristina Neagu Handbal
Parteneri
Harta voturilor din Bucureşti. Cât "teren" controlează candidaţii
x close