Antena 3 CNN Sport Un antrenor român, nominalizat la premiul de cel mai mare antrenor străin din istoria Ligue I

Un antrenor român, nominalizat la premiul de cel mai mare antrenor străin din istoria Ligue I

Un antrenor român, nominalizat la premiul de cel mai mare antrenor străin din istoria Ligue I
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    10 Noi 2016   •   16:26

Antrenorul român Ladislau Boloni este menţionat de France Football pentru titlul de cel mai bun antrenor străin din istoria campionatului Franţei, internauţii fiind aşteptaţi să aleagă dintr-o serie de nume, potrivit prosport.ro.

În vârstă de 63 de ani, Boloni a antrenat patru echipe franceze de primă divizie: AS Nancy (1994-2000), Rennes (2003-2006), AS Monaco (iulie-decembrie 2006) şi Lens (ianuarie-iunie 2011).

Boloni a fost și selecţionerul naţionalei României, pentru un singur an.

Pe data de 6 aprilie 2007 a semnat un contract pe un an şi jumǎtate cu echipa Al-Jazeera (EAU), pe care a antrenat-o până în mai 2008. În ianuarie 2011 a preluat conducerea echipei din Ligue 1, Racing Club Lens, a patra echipă din Franţa din cariera sa. Obiectivul său a fost salvarea echipei de la retrogradare, ceea ce nu a reuşit.

Ladislau Boloni a reuşit cea mai bună performanţă din Franţa, pe banca lui Rennes, în sezonul 2004-2005, când a calificat echipa bretonă în cupele europene. Mai mult, Ladislau Boloni a dat peste Rapid Bucureşti în grupele Cupei UEFA în acel sezon, pierzând confruntarea de la Bucureşti, scor 0-2, pe 3 noimebrie 2005.

În această competiție, Ladislau Boloni va concura cu Raymond Goethals, Eric Gerets (ambii Belgia), Carlo Ancelotti (Italia), Artur Jorge (Portugalia), Ricardo (Brazilia), Marcelo Bielsa (Argentina), Pablo Correa (Uruguay), Vahid Halilhodzic (Bosnia) şi Silvester Takac (Serbia). 

×
Subiecte în articol: Ladislau Boloni antrenor
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close