Antena 3 CNN Sport Nicu Vlad este noul conducător al COSR

Nicu Vlad este noul conducător al COSR

Nicu Vlad este noul conducător al COSR
09 Sep 2016   •   16:18

Preşedintele Federaţiei Române de Haltere, Nicu Vlad, va îndeplini funcţia de preşedinte interimar al Comitetului Olimpic şi Sportiv Român după demisia lui Alin Petrache, până la alegerile care vor avea loc la 15 noiembrie, conform hotărârii luate vineri de Comitetului Executiv al COSR. 

Nicu Vlad a afirmat că deciziile în următoarele 60 de zile nu îi vor aparţine, acestea urmând să fie luate de Comitetul Executiv al COSR. "Conform statutului COSR, în urma retragerii preşedintelui Alin Petrache, rămân cei trei vicepreşedinţi, printre care sunt şi eu, să conducă interimatul până la alegerile pentru funcţia de preşedinte. De fapt, interimatul îl va face Comitetul Executiv. Până la alegerile care se vor desfăşura în jur de 15 noiembrie, interimatul va fi asigurat de Comitetul Executiv, iar eu am fost desemnat să conduc Comitetul Executiv. Titulaturii mele oficiale îi puteţi spune cum doriţi, puteţi să spuneţi şi preşedinte interimar, dar nu ştiu dacă asta e important. Nu înseamnă că eu voi lua anumite decizii, deciziile le va lua Comitetul Executiv", a explicat Nicu Vlad la finalul şedinţei de la sediul COSR. 

Oficialul Federaţiei Române de Haltere a adăugat că deocamdată nu este tentat să candideze la preşedinţia COSR. "Nu se pune în discuţie în momentul de faţă ca eu să candidez. În două luni vom vedea cine va candida şi cine va câştiga. Sunt convins că vor fi destule persoane care se vor înscrie, dar nu pot să dau nume pentru că nu ştiu", a mai spus Nicu Vlad. 

La 29 august, Alin Petrache a demisionat din funcţia de preşedinte al Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, pentru neîndeplinirea obiectivului la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, mai exact câştigarea a 6-8 medalii. România a participat cu 96 de sportivi şi 7 rezerve la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, în perioada 5-21 august, şi a cucerit cinci medalii - una de aur, una de argint şi trei de bronz. Aceasta a fost cea mai slabă clasare a delegaţiei României în clasamentul pe medalii la Jocurile Olimpice după al doilea război mondial, locul 47. 

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: presedinte interimar
Parteneri
Harta voturilor din Bucureşti. Cât "teren" controlează candidaţii
x close