Antena 3 CNN Sport Orașul din România care găzduiește Campionatul European de Înot în Ape Înghețate, pentru prima dată în istoria țării

Orașul din România care găzduiește Campionatul European de Înot în Ape Înghețate, pentru prima dată în istoria țării

Un oraș din România va găzdui, pentru prima dată în istoria țării noastre, Campionatul European de Înot în Ape Înghețate, unde se vor întâlni sute de sportivi din 27 de țări.

Orașul din România care găzduiește Campionatul European de Înot în Ape Înghețate, pentru prima dată în istoria țării
Sursa foto: Gettyimages
de Ioana Mircea    |    01 Feb 2024   •   14:29

Campionatul European de Înot în Ape Înghețate petrecut în țara noastră va aduna 322 de sportivi din 27 de țări, inclusiv legendele acestui sport extrem, care vor concura într-o apă cu o temperatură sub 5 grade Celsius.

România are un lot format din 35 de înotători profesioniști și amatori. Tricolorii sunt coordonați de Paul Georgescu, campion mondial în acest sport în proba de 500 de metri.

Citește și: Campionatul European de înot în ape îngheţate, în premieră în România. Peste 300 de înotători, aşteptaţi la competaţia care se ţine în aer liber

Campionatul va avea loc la Oradea și se desfășoară de astăzi până duminică la Bazinul Olimpic, în aer liber și este organizat de IISA (International Ice Swimming Association), Asociația Sportivă Ice Swimming and Open Water, în parteneriat cu Primăria Municipiului Oradea, Visit Oradea și CSM Oradea.

"Pentru noi este o mândrie că putem fi gazda acestui eveniment de mare anvergură. Ne bucură foarte mult că municipiul dispune de infrastructura necesară organizării unor astfel de evenimente, totodată sper ca și Campionatul Mondial să fie organizat, dacă e posibil, în Oradea”, a menționat viceprimarul orașului, Marcel Dragoș.

Vor participa și 12 sportivi paraolimpici

Dimineața, între orele 9.00 și 13.00, se vor desfășura seriile, iar înotătorii cu cei mai buni 8 timpi se vor lupta pentru podium, în nocturnă, în sesiunea de seară, de la 16.30 la 18.00. La competiție vor participa de asemenea și 12 sportivi paraolimpici.

"Este o competiție foarte importantă pentru noi din mai multe motive, așa cum am spus este primul campionat european de înot în ape înghețate și este la fel de important precum campionatul care s-a desfășurat în Franța.

De asemenea, pentru mine are și o specialitate aparte: cu toate că eu m-am născut în Africa de Sud, tatăl meu este clujean, practic pentru mine este ca și cum aș fi venit din nou acasă în Oradea. Am încercat deja apa, care este rece, dar nu foarte de rece”, a declarat Ram Barkai, președintele International Ice Swimming Association, potrivit Mediafax.

×
Parteneri
Datoria neştiută de 7.200 lei pe care fiecare român o are
x close