Antena 3 CNN Sport Polonia refuză să joace un meci de calificare la Campionatul Mondial de Fotbal cu Rusia

Polonia refuză să joace un meci de calificare la Campionatul Mondial de Fotbal cu Rusia

Cezary Kulesza, președintele asociației poloneze de fotbal, a declarat că echipa națională a țării sale nu intenționează că joace un meciul de calificare la Campionatul Mondial cu Rusia

Polonia refuză să joace un meci de calificare la Campionatul Mondial de Fotbal cu Rusia
Sursa foto: Getty Images/ Alexandre Loureiro
de Cerasela Stafie    |    26 Feb 2022   •   12:59

Rusia ar trebui să găzduiască Polonia la Moscova pe 24 martie, în timp ce Ucraina va călători în Scoția în aceeași zi.

”Fără cuvinte, e timpul să acționezi. Din cauza escaladării agresiunii Federației Ruse față de Ucraina, naționala Poloniei nu intenționează să joace meciul de play-off împotriva Rusiei”, a postat Kulesza pe Twitter sâmbătă, scrie BBC.

"Aceasta este singura decizie corectă. Suntem în discuții cu Suedia și Republica Cehă pentru a prezenta o poziție comună la FIFA", a adăugat.

Joi, Fifa a declarat că va monitoriza situația după ce Polonia, Suedia și Republica Cehă au transmis, într-o declarație comună, că meciurile de play-off nu ar trebui să fie jucate în Rusia.

Suedia este și ea în play-off unde va întâlni Cehia. Câștigătorul acestui meci ar putea întâlni Rusia pentru un loc la finala barajului Cupei Mondiale, care va începe în Qatar în noiembrie.

Robert Lewandowski, atacantul Bayern München și cel mai mare marcator al țării sale din toate timpurile, în vârstă de 33 de ani, a susținut poziția federației. ”Decizia corectă”, a scris pe Twitter căpitanul polonez.

”Nu îmi pot imagina să joc un meci cu naționala Rusiei într-o situație în care agresiunea armată în Ucraina continuă. Fotbalistii și fanii ruși nu sunt responsabili pentru asta, dar nu putem pretinde că nu se întâmplă nimic”, a adăugat fotbalistul.

×
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close