Antena 3 CNN Sport Presa străină ne face zob după scandările rasiste de la România - Suedia: "Josnicul abuz al fanilor români!"

Presa străină ne face zob după scandările rasiste de la România - Suedia: "Josnicul abuz al fanilor români!"

Presa străină ne face zob după scandările rasiste de la România - Suedia: "Josnicul abuz al fanilor români!"
16 Noi 2019   •   11:13

Fotbalistul echipei naţionale a Suediei, Alexander Isak, a declarat, vineri seara, că suporterii români prezenţi pe Arena Naţională au scandat lozinci cu caracter rasist, precizând că este incredibil că asemenea lucruri se întâmplă pe stadioanele de fotbal.

"Da, am auzit scandări rasiste din tribune. Sunt dezamăgit, este incredibil că asemenea lucruri se întâmplă. Dar noi eram pregătiţi pentru aşa ceva şi am făcut faţă", a spus jucătorul de culoare după meciul cu echipei naţionale a României, notează Agerpres.

"Meciul Suediei a fost oprit după după josnicul abuz rasist al fanilor români la adresa atacantului Alexander Isak", a titrat The Sun, după partida de aseară. "Isak a fost huiduit la fiecare atingere a balonului de fanii gazdelor şi, în ciuda abuzului, nu a ripostat, continuând să joace cu curaj", a adăugat sursa citată, citată de Digisport.

"Meciul câștigat de Suedia în România a fost întrerupt, după abuzul rasist al fanilor gazdelor la adresa atacantului Alexander Isak...dar starul lui Real Sociedad a fost sufletul petrecerii la final. Partida a fost oprită, acesta fiind primul pas făcut de UEFA conform noului protocol. Jucătorul de 20 de ani a fost huiduit de fani la fiecare atingere de balon. El a intrat pe teren în minutul 78 și s-a confruntat cu acest abuz imediat. Cei din stadion au fost avertizați și jocul a continuat", au scris și englezii de la Daily Mail.

În min. 81 al întâlnirii România - Suedia, arbitrul italian Daniele Orsato a oprit meciul un minut pe motiv de scandări cu caracter rasist la adresa atacantului suedez de culoare Alexander Isak, iar de la instalaţia de amplificare s-a transmis un avertisment către suporterii români prin care au fost atenţionaţi că există riscul întreruperii definitive a partidei în cazul în care asemenea incidente se repetă.

Echipa naţională de fotbal a României a ratat calificarea la EURO 2020 prin intermediul preliminariilor continentale, după ce a fost învinsă fără drept de apel de Suedia cu scorul de 2-0 (2-0), vineri seara, pe Arena Naţională din Bucureşti, în penultimul său meci din Grupa F.

×
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close