Antena 3 CNN Sport România are șanse mari să se califice la EURO 2024. Urmează meciurile din Kosovo și Elveția (P)

România are șanse mari să se califice la EURO 2024. Urmează meciurile din Kosovo și Elveția (P)

România este văzută cu șanse mari să obțină calificarea la Campionatul European din 2024.

România are șanse mari să se califice la EURO 2024. Urmează meciurile din Kosovo și Elveția (P)
de Redacția Antena 3 CNN    |    14 Iun 2023   •   11:16

Echipa noastră are o grupă cu adversari care pot fi învinși și a început cu punctaj maxim după primele două etape.

Componența Grupei I

  • România
  • Elveția
  • Kosovo
  • Israel
  • Belarus
  • Andorra

Următoarele două meciuri ale echipei naționale se vor disputa în luna iunie, ambele în deplasare.

  • Pe 16 iunie întâlnim Kosovo, de la ora 21:45
  • Trei zile mai târziu vom juca în Elveția, de la aceeași oră

Așadar, este o acțiune foarte importantă pentru echipa națională, în care obiectivul stabilit de FRF este obținerea a cel puțin 4 puncte, care ne pot poziționa foarte bine în cursa pentru calificarea la EURO 2024.

Întâlnim Kosovo în premieră

Primul meci din luna iunie îi duce pe tricolori în Kosovo, unde vor întâlni această echipă națională pentru prima dată în istorie. Kosovo era considerată o echipă redutabilă la începutul preliminariilor, însă a remizat cu Andorra, în una dintre cele mai mari surprize din preliminariile pentru EURO 2024.

Kosovo are însă un lot interesant, cu șase jucători care activează în top 5 campionate din Europa. Vedeta echipei este Amir Rrahmani, un fundaș central în vârstă de 29 de ani de la campioana Italiei, Napoli. El este cotat la 25 de milioane de euro. Un alt jucător interesant este Vedat Muriqi, un atacant în vârstă de 29 de ani de la Mallorca. Acesta este cotat la 15 milioane de euro. Mergim Vovjoda (Torino), Samir Ujkani (Empoli), Edon Zhegrova (Lille) și Elbasan Rashani (Clermont Foot) sunt alți jucători care evoluează în top 5 campionate din Europa.

Edi Iordănescu avertizează înaintea meciurilor cu Kosovo și Elveția

Înaintea celor două partide din luna iunie, Edi Iordănescu a avertizat că are mai multe probleme înaintea meciurilor cu Kosovo și Elveția. El a afirmat că această acțiune este cea mai dificilă din întreg mandatul său. Principala problemă este faptul că națională nu se poate baza pe mai mulți jucători importanți. Ionuț Radu, Florin Niță, Răzvan Marin și Vlad Chiricheș sunt accidentați și nu vor juca. De asemenea, Iordănescu a mai acuzat și faptul că mai mulți jucători sunt obosiți după un sezon încărcat, iar alții nu știu ce le rezervă viitorul.

"Este cea mai grea acțiune, din anumite puncte de vedere. Sunt factori externi care ne afectează munca și activitatea. E final de sezon, încărcătură multă, unii băieți au probleme la nivel de cluburi, nu avem multe obiective realizate la nivel de cluburi. Sunt mulți care nu își cunosc viitorul, nu știu unde vor fi sezonul următor. Lucrurile astea apasă, dar e datoria noastră să-i capacităm, să-i mobilizăm. Să-i facem să înțeleagă că trebuie să pună totul la o parte și să se concentreze sută la sută pe această acțiune, care poate să fie extrem de importantă în ceea ce înseamnă procesul calificării", a spus Edi Iordănescu pentru FRF TV.

Așa cum menționam mai sus, după primele două runde, tricolorii au acumulat punctaj maxim și au șansa a 2-a să câștige grupa, iar dacă ar fi sa jucăm la pariuri sportive, banii ar fi pe echipa noastră. Evident, naționala Elveției este principala favorită si doar o imensă surpriză ar face ca aceștia sa nu se califice de pe primul loc din grupă.

Ianis Hagi revine la națională după aproape doi ani

Pentru acțiunea din luna iunie, echipa națională va conta din nou pe Ianis Hagi. Jucătorul lui Rangers și-a revenit după ce a fost accidentat timp de un an și face parte din lotul convocat de Edi Iordănescu. Totuși, conform informațiilor existente, Ianis nu va fi titular în partida cu Kosovo.

„Ianis este bine, este sănătos și foarte motivat. Nu e încă la 100% din capacitatea lui, normal după ce a stat un an. Edi nu vrea să pună presiune pe el. Nu e cazul", au dezvăluit oameni apropiați de echipa națională pentru gsp.ro. Ianis Hagi are 24 de selecții la echipa națională, iar ultima datează de pe 14 noiembrie 2021, în meciul cu Liechtenstein.

De asemenea, la echipa națională revin și Florinel Coman și Valentin Mihăilă. Primul are șanse foarte mari să fie titular, având în vedere forma arătată în 2023 în tricoul celor de la FCSB. Chiar dacă nu a câștigat titlul, Coman a tras echipa după el, iar reușitele avute îi pot aduce un transfer în această vară, dacă i se va plăti clauza de reziliere în valoare de 5 milioane de euro.

Cotele publicate în acest articol pot suferi modificări în orice moment.

https://www.888sport.ro/ 

×
Subiecte în articol: advertorial
Parteneri
Cod portocaliu de ploi, grindină și vijelii! Localitățile vizate de alerta ANM
x close