Antena 3 CNN Sport România este campioană mondială la padbol

România este campioană mondială la padbol

Echipa națională de padbol a României a devenit duminică noua campioană mondială, după ce a învins la Cupa Mondială care se desfășoară în Brazilia, reprezentativa Uruguayului. 

România este campioană mondială la padbol
Sursa foto: Agentia Nationala pentru Sport/ Facebook
de Georgiana Adam    |    12 Noi 2023   •   23:00

Tricolorii au avut un parcurs remarcabil, reușind să câștige toate meciurile de la turneul final.

Tricolorii au ieșit din faza grupelor fără set pierdut, după ce au învins Uruguay (7-6, 6-2), Austria (6-2, 6-2), Italia (6-4, 6-4), Kuwait (6-0, 6-2) și Emiratele Arabe Unite (6-2, 6-0).

În fazele eliminatorii, România a trecut de Italia, în sferturi, și de Portugalia, în semifinală, reîntâlnind în finală puternica reprezentativă a Uruguayului.

În finală, tricolorii s-au impus cu 2-1 după ce au fost conduși, după primul set.

Lotul României de la Campionatul Mondial din Brazilia este alcătuit din Olivian Surugiu, Victoraş Popescu, Rafael Vasile și Mihai Ţiplic.

Padbol este o "fuziune" între fotbal, tenis, padel și squash. A fost inventat în Argentina în anul 2010 și este urmașul mult mai spectaculos și evoluat al "tenisului de picior". 

Se joacă într-un teren de sticlă panoramic, iar mingea este proiectată în pereți, fapt ce dă jocului o dinamică deosebită. Sistemul de punctaj este asemănător cu cel de la tenis, potrivit Mediafax.

×
Subiecte în articol: padbol
Parteneri
Zeci de magistrați au picat testul psihologic
x close