Antena 3 CNN Sport Ce salariu are David Popovici la CS Dinamo. Câți bani primește lunar

Ce salariu are David Popovici la CS Dinamo. Câți bani primește lunar

David Popovici a cucerit medalia de aur în proba de 200 de metri liber și a devenit primul înotător din istoria României care ia aurul la o astfel de competiție.

Ce salariu are David Popovici la CS Dinamo. Câți bani primește lunar
Sursa foto: Sputnik / Maksim Bogodvid
de Redacția Antena 3 CNN    |    22 Iun 2022   •   09:18

Performanța lui Popovici este cea mai bună din ultimul deceniu. 

Înotătorul este plătit de CS Dinamo, care aparține de Ministerul de Interne. El încasează un salariu lunar de 7.000 de euro, potrivit Eurosport, fiind plătit din bani publici.

Un înotător senior poate trăi din practicarea natației doar dacă ajunge în elita internațională și este angajat la un club de stat.

”Salariile pentru sportivii majori încep de la 3.500 de lei pe lună, salariu mediu, și pot ajunge până la 10.000 de euro pentru un sportiv excepțional, aici intrând și câștigurile de la sponsori și din premii! Depinde mult de nivelul de performanță al sportivului”, explică autorități din fenomen.

David Popovici câștigă sub multe jucătoare de la CSM București, club finanțat din bani publici. E sub portarii Grubisici - 12.000 și Wester - 13.000 de euro lunar,  Dembele - 8.000, pivotul Broch - 8.000, extrema dreapta Martin - 8.000 de euro.

Salariul este mic și în comparație cu ce primesc jucătorii de fotbal de la clubul Dinamo. De exemplu, Steliano Filip are 7.000 de euro, iar Andrei Radu încasează 9.000 de euro lunar. 

 

×
Subiecte în articol: David Popovici
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close